28/02/2020

Laura Codruţa Kovesi premiată de Societatea Timişoara

Societatea Timişoara îşi confirmă existenţa şi după 28 de ani de la lansarea Proclamației de la Timișoara, prin premierea unor valori. Astăzi un astfel de premiu l-a primit şefa DNA-ului, Laura Codruţa Kovesi

“Sunt onorată să primesc în numele DNA  premiul Speranța. Mesajul de mulțumire vine prin vocea mea din partea tuturor colegilor din DNA, pentru că acest premiu este al DNA și îl primim cu recunoștință. În urmă cu câteva săptămâni când am primit invitația și am confirmat că voi participa la acest eveniment am realizat cât de actual este titlul premiului pentru societatea noastră și pentru noi ca procurori. Am acceptat atunci invitația pentru că societatea Timișoara a fost mereu consecventă în a promova și apăra valorile democrației în special <<în lupta cu oboseala și resemnarea celor care au renunțat să mai spere în adevăr și cinste>>. Și noi ca procurori avem în activitatea noastră aceleași principii legate de adevăr, cinste și justiție corectă. Speranța noastră ca oameni, ca profesioniști este să ne  facem munca cât mai bine. Mereu am respectat legea în ceea ce am făcut și am fost de bună credință. Așteptările pe care societatea le are de la noi sunt legitime și vom continua să ne facem treaba și să îmbunătățim activitatea noastră”, a spus Laura Codruta Kovesi.

Au mai fost acordate şi alte premi:

Premiul „Alexandra Indrieş“ a fost acordat scriitorului și jurnalistului Radu Vancu. Alexandra Indrieş, pe numele ei adevărat Gloria Lilin, fost deţinut politic, scriitor, membru fondator al Societăţii „Timişoara“ și editorialist la ziarul „Timişoara“, ce a murit în 1993.

Premiul pentru jurnalism civic „Oscar Berger“ s-a acordat  jurnalistului Liviu Avram. Oscar Berger , fost regizor, redactor șef și director al ziarului „Timișoara”. A murit  în 2013.

Premiul „Ion Monoran“ l-a primit istoricului și cercetătorului Mădălin Hodor. Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului „Timişoara“ la care a scris până la moartea sa, în 1993, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa Maria din Timişoara.

Au fost acordate şi premii comuniste, negative  societăţii în care trăim, pentru cei care au distrus această ţară şi au făcuto de râs peste hotare.

Premiul „Secera şi ciocanul“ se acordă liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments