Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lavinia Pele, nominalizată UNITER: ”Dacă un rol nu-ți ridică probleme cred că nu este valoros”

Actrița Lavinia Pele a fost nominalizată pentru secțiunea Debut la Gala Premiilor UNITER 2017 pentru rolul Doruleţ din spectacolul Visul unei nopţi de iarnă, o producție a Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, în regia lui Mc Ranin.

Joi, 26 aprilie, juriul UNITER a fost prezent la Târgoviște pentru a revedea interpretarea Laviniei Pele în rolul pe care l-a realizat ca tânără actriță debutantă. Am fost alături de Lavinia Pele, și fără să știm că va primi o nominalizare, la vremea în care avea loc Premiera spectacolului ”Visul unei nopți de iarnă”, am afirmat că face un rol care i se potrivește. Am spune că Lavinia Pele este un ”Doruleț” (pentru cei care ați văzut spectacolul) în fiecare zi. Acel om sensibil, dar în realitate foarte puternic, care știe ce vrea. Și care dacă se împotmolește va fi întotdeauna salvată de iubirea pe care o poartă ca o mantie, asupra ei. Lavinia Pele iubește, iubește oamenii, iubește să fie om, iubește să simtă, iubește să fie pe scena, iubește să se descopere…

Am rugat-o dupa spectacol să ne spună câteva cuvinte despre nominalizare și cum se simte în această experiență. O îmbrățisăm încă o dată și îi dorim să-și împlinească toate năzuințele.

Nu uitați! O puteți vota pe Lavinia Pele, accesând următorul link:http://www.uniter.ro/votul-publicului-gala-uniter-2017/. Decernarea premiilor va putea fi urmărită pe data de 8 mai, începând cu orele 21:00, pe TVR1, TVR HD, TVR Internațional sau online pe www.uniter.ro sau www.tvr.ro.

Artele Spectacolului: Cum a fost experienta cu nominalizarea la Gala Uniter și ce ne spui despre rolul pentru care ai fost propusă la categoria Debut?
Lavinia Pele: Toată ideea aceasta cu nominalizarea mi se pare că este un cadou, și cred în asta, cred că este o recompensă pentru o muncă grea depusă la acest spectacol. M-am bucurat foarte mult. Este un spectacol de suflet. Este și un rol uriaș pe care îl iubesc foarte mult, dar în același timp îmi pune foarte multe probleme, mă obligă să-mi depășesc limitele de fiecare dată, este rolul pentru care trebuie să mă pregătesc cel mai mult și pe care îl iubesc la fel de mult, pentru ca am debutat cu el. M-a provocat și mi-a dat de lucru. A fost unul dintre rolurile principale pe care le-am avut, doar că acesta este special.

AS: Cum va fi dacă vei câștiga premiul?

LP: Dacă voi câștiga premiul o să am elan să muncesc și mai mult. Cea mai mare responsabilitate este față de mine, nu față de ceilalți. Să fac mai mult, mai bine.

AS: Ai emoții pentru Gala premiilor Uniter?

LP: Nu mai am emoții pentru Gala Uniter. Eu am făcut tot ce am putut, atât sunt eu acum. Emoțiile mele s-au rezumat la acest spectacol, iar pregătirea pentru el a fost cea mai grea și solicitantă. La primul nu am avut timp să am emoții, pentru că am aflat chiar în ziua în care joc faptul că vor fi prezenți cei din comisia Uniter pentru nominalizare. De data aceasta am avut mai multe emoții pentru că știam din timp, și mi-am făcut tot felul de probleme, poate chiar imaginare.

AS: Cum te simți acum, în poziția din acest moment?

LP: Pe măsură ce vin lucrurile importante în meseria asta te simți tot mai mic. Acum asta simt, că sunt tot mai mică și am tot mai multe lucruri de învățat, și am nevoie de experiențe, ca cele cum a fost rolul din ”Visul unei noți de iarnă”, ca și complexitate a muncii. Dacă un rol nu-ți ridică probleme, cred că nu este valoros. Pentru rolul din Visul a fost nevoie de multă muncă, de răbdare, de dedicare. Și îmi doresc astfel de întâlniri, care să mă ajute să cresc.

AS: Unde te mai poate vedea publicul în perioada următoare?

LP: Pe 6 mai vom avea spectacol cu Salonul 6, de Dumitru Acriș, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște iar în București joc la două spectacole, unul la Teatrul Metropolis, ”10 pentru New York” și ”Dragoste și informație”, la Teatrul Național.

AS: Despre relația cu Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște?

LP: Este una armonioasă și frumoasă. Aici am avut cele mai multe spectacole. Îmi place teatrul, imi plac oamenii, îmi place orașul. Un loc în care ai investit iubire îți dă înapoi pe altă cale. Au fost niște experiențe miunate până acum la Teatrul Tony Bulandra.

Lavinia Pele a absolvit secția Arta Actorului din cadrul Facultății de Teatru și TV, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca și și-a dat Masteratul tot în Arta Actorului la Facultatea de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” București.

 

Roluri TEATRU

DORULEȚ, în „Visul unei nopți de iarnă”, de T. Mușatescu, regia M. C. Ranin,(Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște)
Asistenta în ”Salonul nr. 6”, de Cehov, regia Dumitru Acriș (Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște)
În cadul U.N.A.T.C., București:
LYDIA, în  „Martiri”, de Marius Von Mayenburg, regia Irina Crăiță-Mândră
SONIA, în „Unchiul Vanea”, de A. P. Cehov, Prof. Coord. Tania Filip, Dana Rotaru
MARIA VASILIEVNA, în „Unchiul Vanea”, de A. P. Cehov, Prof. Coord. Tania Filip, Dana Rotaru
AGNES, în „Ce Formidabilă Harababură”,de Eugen Ionescu, Prof. Coord. Gelu Colceag, Vlad Logigan
PROPRIETĂREASA, în „Ce Formidabilă Harababură”,de Eugen Ionescu, Prof. Coord. Gelu Colceag, Vlad Logigan
În cadrul F.T.T., Cluj-Napoca:
URSULA, în „Sweet Charity”, spectacol de teatru muzical,de Neil Simon, Regia Miklos Bacs
DOTTORE, în „1642”,spectacol de Commedia dell Arte, scenariu colectiv, Prof. Coord. Miklos Bacs, Irina Wintze, Camelia Curuțiu
NELLIE CROSS, în „Părinți și Copii”,dramatizare după romanul „Peyton Place”, de Grace Metalious, Prof. Coord. Miklos Bacs, Irina Wintze, Camelia Cururțiu
GABRIELA, în „9 grade la Paris”, de Peter Kerek, regia Bianca Stânea
SAVANTA, în „Îngerul Electric”, de Radu Macrinici, regia Cătălin Bocîrnea
CONDAMNATA LA MOARTE, în „Îngerul Electric”, de Radu Macrinici, regia Cătălin Bocîrnea
DOMNIȘOARA, , în „Domnișoara Iulia”, de August Strindberg, regia Lavinia Aștefănoae

Roluri FILM

FATA UDĂ, în „Ipohondris”, scurtmetraj, regia Andrei Măjeri
D-NA IVĂNESCU, în „Coridorul celor 4 A”, scurtmetraj, regia Mihai Dumitrache
NEBUNA, în „Secvențe”, scurtmetraj, regia Raluca Toma
Flashmob Antidrog, regia Cristian Pascariu, Cluj-Napoca 2013

PREMII

Premiul pentru cea mai bună actriță într-un spectacol de Regie în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C., 2016, pentru rolul LYDIA din spectacolul „Martiri” de Marius Von Mayenbur, regia Irina Crăiță-Mândră
Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C., 2016, pentru rolul PROPRIETĂREASA din „Ce Formidabilă Harababură”, de Eugen Ionescu, producție U.N.A.T.C. 2016
Premiul „Vedeta de Mâine” (Premiul Şcolilor de Teatru), în cadul Festivalului VedeTeatru, Buzău, 2016, pentu rolul SONIA, din spectacolul „Unchiul Vanea”, de A.P. Cehov, producție U.N.A.T.C., 2015

Distribuie acest articol Oficial Media
Share