Liviu Cheloiu, cel mai bun ACTOR in Festivalul Internațional de Teatru FEST (IN), București

othelo-e1472971335390

Teatrul Nottara a iniţiat, în anul 2013, un festival care poartă titlul de Fest (IN)  pe Bulevard, proiect cultural care este organizat anual pe două secţiuni principale şi mai multe secţiuni şi activităţi conexe. Una din Secțiuni poartă numele, Bulevardul Comediei, extrem de  apreciată şi dorită de către public, unde sunt selectate comedii de mare succes, din ţară şi din străinătate, la care se adaugă producţii ale teatrului gazdă. Cea de-a doua secţiune, la fel de importantă, are în fiecare an, o temă de actualitate pentru societatea românească.

Teatrul Tony Bulandra a participat la Festivalul Internaţional de Teatru FEST (IN) pe Bulevard în data de 18 octombrie 2016 cu spectacolul „Othello”, de William Shakespeare în regia armeanului Suren Shahverdian. 

Traducere și adaptare: Valeriu ANDRIUȚĂ

Distribuția:
Othello: Livu CHELOIU
Desdemona: Andrada FUSCAȘ
Iago: Mircea SILAGHI
Emilia: Ela IONESCU
Cassio: Daniel NUȚĂ
Bianca: Camelia PINTILIE
Roderigo: Radu CÂMPEAN
Decor: Mc Ranin | Costume: Mc Ranin și Raluca Frățiloiu | Light design: Adrian Dragomir | Sound desgn: Andrei Mihai | Regie tehnică: Alexandru Mateescu

Câștigătorii celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard sunt:

1. Sectiunea Crize de familie:
a) Premiul pentru cel mai bun spectacol: ”Livada de visini” de A.P. Cehov, regia Gabor Tompa, producţie a Teatrului Naţional Maribor, Slovenia.
b) Premiul pentru cea mai bună actriţă: Oana Pellea pentru rolul Betty din spectacolul EFECTUL RAZELOR GAMMA ASUPRA CRĂIŢELOR LUNATICE de Paul Zindel, producţie a Teatrului Metropolis, Bucureşti.

liviu-cheloiu-cel-mai-un-actor
c) Premiul pentru cel mai bun actor: Liviu Cheloiu pentru rolul Othello, din spectacolul OTHELLO după William Shakespeare, producţie a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.


2. Secţiunea NETA (New European Theatre Action)
Premiul pentru cel mai bun spectacol: OSEMINTELE SE ÎNTORC TÂRZIU (THE BONES THAT COME LATE) de Teki Dervishi, producţie a Teatrului Național Kosovo, Pristina (Republica Kosovo).

3. Secţiunea Bulevardul Comediei:
Premiul de popularitate al juriului de spectatori: JAQUES ŞI STĂPÂNUL SĂU de Milan Kundera, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului Maria Filloti, Brăila.

 

Foto credit: Ciprian Nicolae Duică

Citește și:

SUREN SHAHVERDYAN – Othello

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share