Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Liviu Dragnea CONDAMNAT DEFINITIV la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Liviu Dragnea a fost condamnat azi, 27 mai 2019,  de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia este definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.

Decizia a fost luată cu 4 voturi ”pentru” și 1 vot ”împotrivă”. Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare, în caz contrar el urmând să fie ridicat de acasă de poliție. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum. Reamintim că în primă instanță, Dragnea fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentința.

Celelalte sentințe date de Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă:

Liviu Dragnea: 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Olguta Sefu: achitare pentru abuz in serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual

Valentina Marica: achitare pentru abuz

Constantin Balaban: achitat pentru abuz, un an cu suspendare pentru fals intelectual

Gheorge Nicușor: achitat pentru abuz, condamnat 3 luni suspendare pentru fals intelectual

Adriana Botorogeanu: 2 ani cu suspendare

Rodica Miloș: 3 ani cu suspendare

Ionel Marineci: 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodana (fostă Dragnea)- Încetare proces penal, achitare pentru abuz în serviciu

Reamintim că în primă instanță, Dragnea fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentința.

După 10 termene la judecata în apel, Dragnea a fost în cele din urmă condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Dragnea e condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul în care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și Anisei Niculina Stoica, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleoram (DGASPC). Cele două angajate nu s-au prezentat însă la locul de muncă și nu au prestat niciuna dintre acitivitățile prevăzute în contractele fictive de muncă semnate.

Evoluţia dosarului „angajărilor fictive”  

Dosarul Bombonica, cum a fost el numit iniţial, a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017. Pe parcursul procesului, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica şi Ionel Marineci au optat pentru a fi judecaţi prin procedura simplificată, care presupune recunoaşterea vinovăţiei şi scăderea cu o treime a pedepselor, însă ultimul dintre ei s-a răzgândit.

Potrivit DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul partidului. DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

surse: adev.ro, digi24.ro

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Distribuie acest articol Oficial Media
Share