" /> Luminița Anghel prezentă în Festivalul Național ”Laura Stoica” la Târgoviște - ”Am descoperit un oraș absolut superb” | Oficial Media
Published On: joi, oct. 12th, 2017

Luminița Anghel prezentă în Festivalul Național ”Laura Stoica” la Târgoviște – ”Am descoperit un oraș absolut superb”

Luminița Anghel – o voce puternică, un om deosebit!

În perioada 7-8 octombrie 2017 la Târgovişte, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Fundaţia „Laura Stoica”, găzduiți de Teatrul Tony Bulandra, au organizat prima ediţie a Festivalului – concurs Naţional „Laura Stoica”. După o întrerupere de 11 ani -prima ediție având loc în București- Festivalul și-a reluat anul acesta locul în orașul Târgoviște, propunându-și să descopere tinere voci și să le ofere șansa de a intra cu dreptul în muzica românească.

În prima seară de concurs la licelul ”Bălașa Doamna”, au fost prezenți în recital Zoia Alecu și Mircea Rusu, iar la festivitatea de premiere, găzduită de Teatrul Tony Bulandra, au cântat pentru publicul târgoviștean, Luminița Anghel și trupa Krypton. Am avut plăcerea să ne alăturăm acestui eveniment pentru cinstea și prețuirea pe care le purtăm artistei Laura Stoica și am adus în atenția dumneavoastră, un artist la fel de iubit, o mare voce, Luminița Anghel.

Senatorul Adrian Țuțuianu: ”Luminița Anghel a ridicat sala în picioare. Avem nevoie de multe astfel de evenimente culturale.”

După ce a reușit cu pasiune și profesionalism să umple sala de aplauze prin muzica de calitate, am găsit-o pe Luminița Anghel la cabine, acolo unde era întâmpinată de fanii dornici de o fotografie cu artista. Se confirma deja ce am simțit în sală, atenția, respectul și modestia artistului autentic, cel care nu are nevoie de nimic în plus pentru a fi un star. Doar seriozitate, talent, foarte multă muncă, pasiune, perseverență, forță și desigur, să nu uite să fie OM.

Oficial Media: Luminița Anghel, cum ați perceput organizarea acestui festival și cum se prezintă el în peisajul românesc al evenimentelor de acest gen?

Luminița Anghel: Se vede strădania organizatorilor. S-a simțit pentru că am fost în festivaluri care sunt mai de mult în peisajul muzical și nu au fost așa bine organizate ca acesta. Bineînțeles că a început timid și asta s-a văzut numai prin prezența concurenților care au fost în număr mic. Anul acesta am făcut parte din zeci de jurii, fără să exagerez, din țară și din București. Pot să vă spun că sunt festivaluri care nu neapărat datorită promovării lor au un număr mare de concurenți și pentru că sunt renumite prin organizarea bună, prin sunetul extraordinar, prin locul în care sunt organizate, dar este important și orașul unde se desfășoară. Eu cred că primii pași au fost foarte bine făcuți și că urmează ca de acum încolo să se străduiască mai mult și din timp cu promovarea. Târgoviște are avantajul că este foarte aproape de București și în capitală sunt foarte mulți tineri care cântă, deci în mod normal ar trebui să dea o fugă și să participe. Și pentru că, desigur, Laura Stoica a fost un artist iubit și ar trebui ca lumea să vină și de dragul amintirii ei, a artistului. Si cred că așa se va întâmpla în viitor.

O.M. Câteva cuvinte despre proiectele pe care le aveți și unde vă poate găsi publicul în perioada următoare?

L.A. Fac parte dintr-o distribuție extraordinară a teatrului Constantin Tănase, ”Euro Savoy” se numește. E un spectacol cu muzică live care a început stagiunea trecută, în regia lui Alexandru Arșinel. Eu și Monica Anghel facem parte din distribuția acestui spectacol. Am început o stagiune nouă în septembrie anul acesta și o vom continua până în iulie anul viitor. Vom pleca și în Spania tot cu Euro Savoy la sfârșitul lunii noiembrie.

O.M. Trebuie să fie un proiect extraordinar. Unde îl putem vedea și noi?

L.A. În București la Teatrul Tănase, pe Calea Victoriei, când doriți. Noi avem în fiecare vineri spectacol. In afara acestui eveniment sunt foarte multe alte proiecte pentru luna decembrie organizate de Primăria Generala a orașului București. Spectacole în aer liber și în teatre. De asemenea, fac parte din distribuția unor artiști mari care vor avea spectacol la Sala Palatului, nu pot să dau nume, dar poate o să bănuiți, în luna decembrie, ca invitat special.

Săptămâna trecută, am avut un spectacol extraordinar alături de Cătălin Crișan care și-a sărbătorit 30 de ani de carieră la Sala Palatului cu casa de bilete închisă. În fiecare week-end am fost plecați prin țară și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această binecuvântare. Din martie, anul acesta, în fiecare sfârșit de săptămână am fost plecați, ori în juriu, ori în recital.

Luminița Anghel

Și în rest, lucrăm la un nou single cu Mihai Alexandru care o să apară la începutul lunii noiembrie. Și voi avea în continuare proiecte altături de marii artiști, împreună cu orchestra radioteleviziunii Române condusă de Ionel Tudor și de Andrei Tudor care sunt prietenii noștri apropiați. Voi cânta muzica live pe scenele mari alături de prieteni și colegi de breaslă, Monica Anghel, Marcel Pavel, Vlad Miriță. Suntem o gașcă care de obicei asta face, cântă.

O.M. Cum ați regăsit orașul Târgoviște și când vă întoarceți aici?

L.A. La Târgoviște am venit acum după mulți ani, pentru a doua oară cred. Mi-a adus însă sunetistul aminte că ne-am mai întâlnit acum foarte mulți ani. Pot să spun că am descoperit un oraș absolut superb. M-am plimbat puțin cu soțul meu cu mașina înainte să venim la probele de sunet. Am admirat clădirile extraordinare, aceste case frumoase pe care le aveți în oraș și sper din toată inima să revin cât mai curând. Acum, simt că la orice primă venire într-un oraș sau a doua oară, ușile se deschid mai larg.

O.M. Care este relația cu Consiliul Județean, Centrul de Cultură, cu senatorul Adrian Țuțuianu care a fost prezent în sala și chiar a înmânat un premiu?

L.A. Cu domnul senator am fost și colegă de partid, în trecut, când am făcut politică. Ne-am reîntâlnit în seara asta, dar ne cunoaștem din mediul politic. Bineînțeles că pentru noi artiștii este foarte simplu să luăm contact cu dumnealor pentru că interpretăm des la evenimente organizate de acest gen.

O.M. Dar în București, care este atmosfera acestor evenimente? 

L.A Pot să vă spun cu mâna pe inimă că cea mai mare și frumoasă surpriză pe care am avut-o anul acesta, a fost cea cu doamna Gabriela Firea, primar al Bucureștiului, care este foarte implicată în acțiunile artistice și care face foarte multă treabă în București. Din punct de vedere artistic sunt foarte multe evenimente în București. S-a resuscitat foarte mult zona artistică muzicală și s-a readus publicul la muzica live. Nu se mai merge doar pe playback.

 

Luminița Anghel

Cristi Iordache & Oana Grigore

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos