Published On: sâm, mai 12th, 2018

LUNA NOUA ÎN TAUR, 15 MAI 2018- Nuntă cosmică și noi începuturi

”Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.”Matei 5:13

In data de 15 mai 2018 suntem chemati sa participam iarasi la o Nunta Cosmica, o nunta cu daruri benefice noilor inceputuri aici pe pamant. Printre darurile revarsate asupra noastra, acest moment astral anunta mareata intrare a lui Uranus in Taur, la ora 18:18.

Acuma, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna)  in semnul Taur pe gradul 24:36 si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 15 din orice semn zodiacal. Nunta  cosmica este chiar in casa lui Dumnezeu( casa IX) iar Hefaistos ( asteroidul 2102) la masa mirilor promite sa ne invete cum sa trecem peste  pierderile, golurile sufletului nostru. Hefaistos in Taur prezent la masa mirilor are un dar important pentru noi, ne ajuta sa vedem falsitatea, ceea ce este fals in viata noastra, ne pune la indemana un ciocan divin pentru a ne reface viata. Venus in Gemeni pe gradul 25 face un semi-sextil cu aceasta Luna Noua si cu Hefaistos, influenta ei este subtila dar pozitiva in special in cariera, proiecte profesionale, cunoastere inalta, relatii, bani. Pluto si Marte in Capricorn sustin aceasta Luna Noua in Taur, sunt in favoarea noului, oferind multe oportunitati prin familie, parinti, iubire, copii, creativitate personala.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul de pamant al Taurului, aceste ‘inceputuri” sunt legate de bani, stabilitate financiara si emotionala, de lucruri concrete, palpabile, care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila. Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care vorbeste despre ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurii prospera, infloresc cand inteleg ca pot sa ofere din timpul lor, din resursele lor personale ( timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalti, sa-i ajute pe ceilalti sa intelega notiunea de securitate fizica, materiala, spirituala. In Egiptul antic, Taurul a fost numit “ interpretul vocii divine”  si poate fi parafrazat in terminologie crestina prin “Si Cuvantul S-a facut trup “. Cand trupul este purificat complet, atunci lumina sufletului strapunge templul ( corpul fizic) in exterior si acesta este motivul pentru care Luna este exaltata (inaltata) in mod traditional in semnul Taur.

In mitologie, Taurul a fost un simbol foarte important pentru modul in care initiatul trebuia sa-si controleze fortele animalice prin activarea glandei pineale (o glanda in forma de con si care este in centrul creierului). Potrivit mitologiei, regele Minos din Grecia a promis lui Neptun-zeul apelor, ca va oferi un taur drept sacrificiu daca il asista si protejeaza. Neptun il aproba si ii da un taur alb creat din spumele aceanului:

“Si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor”. (Facerea 1, 2).

Taurul alb nu inseamna taurul de pe camp ci forta noastra de taur, forta creativa din noi, forta sangelui nostru, forta sexuala din noi. Iar Neptun, simbolul Duhului Sfant, cere sa sacrficam acest taur in cinstea lui, sa stapanim si sa transmutam aceasta forta sexuala pentru a activa glanda pineala care deschide usa cerului.

Dar regele Minos, cand a vazut acest taur divin, pur, se indragosteste de el si spune :” Cum sa ucid acest taur? Si l-a ascuns facand in schimb sacrificii din taurii lui pamantesti uitand de promisiunea facuta lui Poseidon, uitand sa sacrifice ceea ce chiar Poseidon i-a oferit. Deci Minos nu se tine de cuvant iar Neptun, forta divina ce controleaza apele creatiei, se razbuna pe sotia regelui. Aceasta se  indragosteste de taurul alb iar rezultatul imperecherii lor a fost minotaurul, un monstru de nestapanit.

Minotaurul este un simbol imens, acuma, pe pamant, fiecare este un minotaur. In planul fizic avem fata unei fiinte umane, dar daca cercetam fata unui om in planul mental, toata lumea are fata unui animal, de obicei un taur. Si vedem coada, care simbolizeaza modul gresit in care folosim energia sexuala, care se dezvolta atunci cand gestionam fortele animalului in mod gresit. Cine ne ajuta sa stapanim minotaurul? Doar credinta si constientizarea ca originea noastra este divina, suntem copiii lui Dumnezeu, restul este praf in vant.

Taurul face referire la corpul fizic, puterea corpului fizic care este in sange si care leaga, vitalizeaza, hraneste toate sistemele pe care le avem in interior. Dar toata aceasta putere trebuie folosita pentru a ne inchina lui Dumnezeu.

si: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta”; iata porunca dintai.”Marcu 12:30

Puterea oricarui corp fizic uman vine din sange iar stapanirea, sublimarea energiei sexuale, controlul poftelor pamantesti, ne conduc la stapanirea taurului.

Taurul in sine reprezinta fortele sangelui din corpul fizic care se transforma in sperma si ovul care in Alchimie, se numesc “sarea pamantului”.

“ Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.” Matei 5:13

Apa oceanulu este sarata, are sare. In realitate, “sarea pamantului” este acea materie care este in apa, care in acest caz este simbolul lui Neptun-Poseidon,apa creativa, sangele din om, sperma sau ovul apei sexuale care cristalizeaza, adica forta taurina a pamantului( sperma si ovulul sunt in sinteza lor finala un rezultat al sangelui). Atunci cand cineva isi controleaza energia sexuala si o transmute, se inchina, desigur, Duhului Sfant. Daca transmutam energia sexuala in castitate, ne inchinam Duhului Sfant. Se spune ca cea mai inalta forma de iubire este castitatea. Se mai numeste si Botezul apelor, sau asa cum apare in mitologie, inchinarea catre Poseidon, Dumnezeul apelor, Duhul Sfant.

Atunci cand fortele cerului, Duhul Sfant ne ofera puterea taurului in corpul fizic, ne spune sa avem grija de aceasta forta, sa o folosim in onorarea divinitatii din noi si nu pentru uciderea divinitatii din noi. Nu arunca sarea pe jos!

Voi sunteti sarea pamantului, aveti sarea in voi, ne spune Isus dar daca nu aveti grija de ea si o imprastiati, o varsati pe jos, poate face mult rau, uitati de originea divina si minotaurul pune stapanire voi. Gandirea populara chiar avertizeaza ca varsatul sarii pe jos este semn rau, aduce ghinion, cearta.

“ Sarea este buna; dar daca sarea isi pierde puterea de a sara, cu ce ii veti da inapoi puterea aceasta? Sa aveti sare in voi insiva si sa traiti in pace unii cu altii.”Marcu 9:49,50

Omul este o stea in devenire, nimeni nu poate fi un sfant de la inceput, fiecare trebuie sa incerce sa-si controleze si transfome poftele dar la nivelul care este.  Simbolic, Taurul reprezinta toate acele animale pe care le avem în interiorul nostru, pe care trebuie sa le cucerim, sa le purificam. Greu, drumul catre divinitate are multe probe, incercari.

La nivel de suflet, luna arata de obicei care modele trebuiesc depasite sau transformate daca vrem sa avansam spiritual. Aceasta lupta pentru a depasi tendintele negative relevate de luna  este “ crucea “ ce o purtam iar acuma aceasta cruce ne cere sa ne re-evaluam sistemul de valori. Concentrarea pe dobandirea doar a valorilor materiala, neglijarea dezvoltarii propriei creativitati, dorinta de a poseda lucruri, oameni, fara a le permite celor dragi libertatea de a explora viata in termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlati, nu pot decat intari legatura cu pamantul blocand astfel accesul la valorile adevarate, valorile spirituale.

Aceasta Luna Noua in Taur ne pune sa ne intrebam : ”Ce vrem cu adevarat? Ce talente, abilitati personale le putem folosi astfel incat viata noastra sa devina stabila? Ce vrem in relatiile noastre?

Luna Noua in Taur pe gradul 24:36 activeaza casa IX si ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne putem simti reinnoiti printr-o perspectiva noua asupra vietii noastre, asupra societatii in care traim. Casa IX este o casa cadenta, o casa ce ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalti, prin strainatate, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu. Casa  IX ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin si tot ce facem trebuie sa fie in acord cu “ Divinul ma conduce in tot ceea ce fac”. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi. O Luna Noua in casa a IX este o luna noua in care planul lui Dumnezeu se face simtit, aici suntem ajutati sa devenim mai intelepti, sa intelegem originea noastra divina si ce ne dorim pe mai departe in viata noastra, sa  descoperim adevaratul scop al vietii-dharma noastra. Aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem viata dincolo de tot ce se gaseste in lumea noastra materiala, dincolo de granitele si limitele corpului nostru. Dupa finalurile provocate de casa VIII, divinitatea vine cu intelegeri superioare la intrebarile noastre legate de viata de apoi, pierderi sufletesti, transformari profunde. Aceasta lunatie ne ajuta sa trecem de la un punct mort, de la experiente dificile care au creat anumite traume, la experiente noi care intaresc perspectivele noastre de viata, ne invata ceva nou, ne ajuta sa urcam, sa ne miscam inainte. Aceasta Luna Noua in Taur si in casa IX are darul de a aduce in viata noastra mentori, ghizi, persoane, circumstante, cunostinte, alte culture, alt spatiu, necesare cresterii noastre, aratandu-ne directia pe care sa mergem uitand de teama de schimbare. Cand un moment astral important activeaza o casa trebuie sa ne uitam si sa cautam adevaratele motive in casa care o precede, in cazul nostru casa VIII. Nu putem sa mergem mai departe, sa capatam o perspectiva ampla, sa castigam cunostinte, sa descoperim  adevarata demnitate a sinelui nostru nobil, divin, daca ne este frica, daca continuam sa ne ranim si victimizam. Teama prejudiciaza noile experiente oferite de aceasta lunatie. Fiecare teama purificata, invinsa prin iubire, credinta, ne va conduce la noi cunostinte, relatii, revelatii, adevaruri.  Cum casa IX este in Taur, se poate ca multi sa fie speriati de schimbarile cerute in acest moment tinzand mai mult sa ramana legati de ceea ce au.

Citește și: Horoscop pentru luna nouă în Taur, 15 mai 2018

Dar care este influenta lui Hefaistos in acest moment?

Asteroidul 2212 Hefaistos este numit in onoarea Zeului Focului, maestru artizan si fierar divin. Dar povestea acestui Zeu este una trista, ciudata. Hefaistos a fost fiul lui Zeus si Hera cu toate ca in multe povesti se spune ca Hera l-a conceput fara nici un ajutor de la Zeus. Suparata ca a putut crea un copil urat, Hera il arunca pe Hefaistos de pe Muntele Olimp in mare iar acesta isi rupe picioarele. Mai tarziu, Hefaistos se razbuna pe mama lui, ii contruieste un tron de aur care o va lega cu lanturi invizibile cand se aseaza pe el. Nici Zeus nu poate desface aceste lanturi iar Hefaistos o va elibera pe Hera doar dupa ce este de acord sa ii indeplineasca toate cererile. Alta versiune spune ca Hefaistos a incercat sa-si elibereze mama atunci cand Zeus a pedepsit-o pe aceasta legand-o cu un lant de aur intre cer si pamant. Zeus l-a aruncat pe Hefaistos de pe Olimp iar acesta si-a rupt picioarele cand a aterizat in mare, in  apropiere de insula Lemnos. Salvat de Thetis si Eurynome (mama gratiilor), acestea au avut grija de el si l-au ascuns de rautatile pe care puteau sa le faca Zeus si Hera. Timp de noua ani, Hefaistos este tinut in secret de aceste zeite in pesteri subacvatice. Acolo s-a trezit energia lui creatoare, a creat bijuterii frumoase din coralii subacvatici precum si din varietatea de metale pretioase gasite sub apa. Pentru a compensa schiopatatul sau, Hefaistos a construit doi roboti de aur pentru a-l ajuta sa se deplaseze. De asemenea, a creat douasprezece scaune de domnie splendide pentru cei de pe muntele Olimp. Ajutat de Ciclopi, copii cu un singur ochi ai lui Uranus, a continuat sa creeze cadori frumoase pentru cei din jur. Cand Hera a vazut-o pe Tetis cu bijuteriile minune, a cerut sa stie sursa acestor creatii divine spunand ca nici un muritor nu ar putea crea asa ceva. Asa, Hera a aflat ca fiul ei Hefaistos, deformat fizic, este capabil de creatii de neegalat. Simtindu-se vinovata de tratamentul aplicat chiar copilului ei, il roaga sa se intoarca la locul lui de drept, printre zei, pe muntele Olimp. Dar Hefaistos refuza prima data fiind inca furios pe mama lui. In cele din urma, Zeus a recurs la un siretlic. Il trimite pe Dionysos, zeul vinului si fratele Hefaistos, sa-l convinga sa se intoarca. Ametit de bautura lui Dionysos, Hefaistos se intoarce la palat pe Muntele Olim. Revenirea triumfala  a lui Hefaisos pe muntele Olimp este descrisa chiar si pe multe vaze antice grecesti. Acolo, el alege sa lucreze in continuare ca artizan iar Hera i-a oferit in dar un atelier de lucru unde acesta a creat ornamente frumoase, arme, mobilier si bijuterii pentru amuzamentul fara sfarsit si deliciul zeilor olimpieni.

Povestea mitologica a lui Hefaistos este reinviata de aceasta Luna Noua in Taur care ne spune ” Fiti asemeni lui!”. Hefaistos a devenit puternic dar fara dorinta de a fi dominator, el a continuat sa munceasca, sa fie fidel talentului lui genial, sa isi continue activitatea de servire a celorlalti dar fara a deveni victima lor, el a primit respectul cuvenit genialitatii lui.

Acest asteroid arata respingere( mama, tata sau ambii, in relatii de iubire), suferinta, tradari in relatii( Venus, sotia lui a continuat sa il insele cu Marte)  dar arata si unde poti fi cel mai bun, cel mai abil, un mic geniu. In ciuda dificultatilor emotionale, financiare, fizice, in ciuda respingerilor, Hefaistos ofera focul creativ necesar sa ne ridicam de fiecare data si sa realizam  destinul inscris de la nastere. Aceasta Luna Noua in Taur de mana cu Hefaistos ne spune ca nu trebuie sa fugim de greutati, incercari. Fiecare incercare ne caleste, de fapt fiecare incercare devine o piatra ce slefuieste sufletul.

Cei care sunt talentati gasesc intotdeaunaun sprijin important in “ vocea acestui asteroid”, iar acuma, Hefaistos accentueaza acest lucru.” Ciocanul divin”  ciopleste sufletul nostru in scopul de a a deveni mai buni decat suntem. El a fost singurul Olimpian care s-a reintors pe Muntele Olimp dupa ce a fost exilat. Hefaistos arata defectele fizice, durerile sufletului, teama de respingere, sadite in noi dar care pot fi depasite, vindecate nu prin pasiuni cu alte persoane ci prin canalizarea intregii dureri in dezvoltarea unui talent pe care il avem. Aici, durerea devine creatoare de lucruri de o frumusete inegalibila. El este arhetipul psihologic al creatorului sau artistului ranit – respins initial de mama sau de tata. Spre deosebire de majoritatea zeilor care fac apel la natura noastra inferioara, Hefaistos ne inspira sinele divin. Focul creativ interior hranit de durerile lui fizice si psihice a reusit sa transforme materia bruta in bijuterii rafinate. Drept urmare, arta lui a atins profund sufletele celorlalti care i-au recunoscut maretia, genialitaea oferindu-i locul binemeritat de la nastere dar pentru care a trebuit sa munceasca din greu. Sensibil la respingere si la conflict, Hephaistos a cautat pacea, sa-i impace pe parintii lui, sa ofere cadouri in permanenta, chiar si celor care l-au renegat, inselat, batjocorit. Taurul este despre dorinta, despre posesiuni, despre dorinta puternica a Duhului Sfant de a se exprima in lumea materiala. In cele din urma, aceasta dorinta, acest verb “ a avea”  merge pana in punctul in care materia, pamantul ne face prizioneri.

Dar Hehaistos in Taur intra in joc acuma si ne ajuta sa gasim, sa primim instrumentele, indicatoarele (simbolul lui Hefaistos este ciocanul) catre calea spirituala. Acuma, Hefaistos ofera fiecaruia din “ fierarie divina ”  instrumentele necesare indeplinirii Vointei Divine sau scopului spiritual aici pe pamant. Hefaistos este un simbol al talentului, vointei si al scopului iar darul lui la aceasta nunta cosmica este puterea asupra materiei( Taur) prin credinta, cunoastere inalta, ghizi spirituali, trimisii lui Dumnezeu( casa IX). De la robie ( placerile pamantului) la libertate( cunoasterea divina), este cel mai mare dar oferit de aceasta lunatie.

Aceasta Luna Noua in Taur in casa IX deschide usa prin care Vointa Divina intra in viata noastra daca suntem dispusi sa ne deschidem catre ea. Ego-ul poate refuza sa raspunda acestei chemari divine dar cred ca ar trebui in sfarsit sa invatam sa repetam sincer “ Faca-se voia ta Doamne!”. Aceasta solutie ne-o da Luna Noua in Taur, adica sa gasim armonie in tot ceea ce ne ofera viata, sa gasim linistea care vine odata cu seninatatea interioara, sa ne folosim de simturile interioare ascutite care in aceasta perioada nu ne mint, tot ce stim, stim prin corp.

Simbolul Sabian pentru gradul 25 Taur, gradul Lunii Noi : “Un parc public vast dezvaluie privelisti splendide si inspiratoare”. Acest simbol sabian este in acord deplin cu mesajul lunii noi in taur( privelisti splendide) in casa IX –casa universala, casa lui Dumnezeu care ne inspira si ne conduce catre tot ceea ce este vast, inaltator si eliberator.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa- adriana-astro.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It