Published On: Dum, iun. 5th, 2016

Mai multe localitati din Dambovita au intampinat probleme la sectiile de votare

sectie_votare998_98883200

Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Dâmboviţa informează opinia publică în legătură cu următoarele:

CAZUL 1

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Mihăiţă Moldoveanu intenţionează să blocheze secţiile de votare din comuna Vlădeni, zona Ţigănie, pentru a împiedica accesul cetăţenilor şi, implicit, exercitarea de către aceştia a dreptului de vot.

De asemenea, fie direct, fie prin intermediari care vor staţiona în proximitatea secţiilor de votare, atât Mihăiţă Moldoveanu, cât şi candidatul PNL, Călin Marin, vor întreprinde acţiuni nelegale cu acelaşi scop.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat a solicitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa să se implice în vederea asigurării unui proces electoral în condiţii de maximă siguranţă pentru cetăţenii din localitate şi cu respectarea, pe deplin, a prevederilor legale.

CAZUL 2

Partidul Social Democrat a formulat SESIZARE către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa să se dispună efectuarea de cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a numiţilor Brancoveanu George, Faramita Stefan, Fieraru Gilbert Leonard, Sbarcea Nicolae si Matei Ion, candidaţi pentru funcţia de Primar şi consilieri locali din partea PNL în comuna Niuleşti, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 386 alin. 1 Cod Penal.

În concret, numiţii au dat, în seara zilei de 04.06.2016 şi în dimineaţa zilei de 05.06.2016, sume cuprinse între 300 şi 500 lei mai multor alegători în scopul de a-i determina să voteze candidatul PNL pentru funcţia de Primar şi lista de candidaţi PNL.

CAZUL 4

 

Numitul Gheorman Tiberiu, aflat în jurul orei 7.30 la secţia de votare nr 171 din Cândeşti Vale, din cadrul circumscripţiei electorale a comunei Cândeşti, a refuzat să se conformeze măsurilor de ordine dispuse de preşedintele biroului secţiei de votare, contravenţie prevăzută de art 108 lit p) din Legea 115. Acesta a fost surprins de către preşedintele secţiei că filma procesul de votare, erijându-se în organ metodologic de îndrumare a tuturor membrilor secţiei din punct de vedere legal organizatoric a modalităţii în care urmează să se desfăşoare actul electoral.

Exercitându-şi atribuţiile conferite de lege, privind asigurarea ordinii operaţiunilor de votare, în mod expres preşedintele biroului secţiei de votare a dispus în baza art. 81 alin 3 îndepărtarea lui Gheorman Tiberiu din cadrul secţiei de votare, acesta refuzând vehement să se conformeze.

Comportamentul lui Gheorman Tiberiu a perturbat procesul de vot, Organizaţia Judeţeană a PSD solicitând să se procedeze de îndată la întocmirea unui proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.

CAZUL 5

În cursul zilei de astăzi, 05.06.2016, numitul Badea Georgian, Preşedinte al Secţiei de votare nr. 397 din cadrul circumscripţiei electorale a Comunei Ulmi, a refuzat accesul în cadrul secţiei de vot a doamnei Mureşan Florina, candidat PSD pentru Consiliul Local Ulmi.

Partidul Social Democrat a formulat SESIZARE către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa solicitând dispunerea de îndată a întocmirii unui proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.

CAZUL 6

Partidul Social Democrat a formulat SESIZARE către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa solicitând măsuri imediate pentru evitarea săvârşirii de contravenţii şi infracţiuni electorale pe raza comunei Ulmi. Numitul Tiţa Bogdan, împreună cu un număr de circa 20 de persoane, patrulează prin faţa secţiilor de votare de pe raza comunei şi, prin ameninţări repetate, încearcă influenţarea persoanelor care se deplasează spre secţiile de vot.

Am solicitat să se procedeze la constatarea infracţiunilor electorale prevăzute de Titlul IX Cod Penal (art. 385 – art. 391) cu consecinţa evidentă a fraudării rezultatului alegerilor locale.

CAZUL 7

În comuna Bezdead, au fost depuse la birourile secţiilor de votare peste 50 de cereri de urnă specială, care nu s-au întocmit, însă, la solicitarea persoanelor respective, ci la iniţiativa a două angajate din cadrul Serviciului social al Primăriei Bezdead. Astfel, Dobre Adriana şi Negrilă Alexandra s-au deplasat la domiciliile unor persoane pe care le-au determinat să solicite urna mobilă specială.

Organizaţia Judeţeană  a PSD Dâmboviţa solicită Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa să cerceteze modul în care au fost determinate persoanele care au depus cerere de urnă specială să înainteze cererile respective către preşedinţii de secţii de votare şi să dispună măsurile care se impun.

CAZUL 8

În cursul zilei de astăzi, 05.06.2016, candidatul UNPR pentru funcţia de Primar al comunei Ciocăneşti, Nilă Ciprian, a oferit suma de 100 de lei unui alegător, Mihai Florian, în scopul de a-l determina să îl voteze pentru funcţia de primar şi să voteze lista de candidaţi UNPR.

Partidul Social Democrat a formulat SESIZARE către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere penală a numitului Nilă Ciprian pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 386 alin. 1 Cod Penal.

Cerem dispunerea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii de către făptuitor a faptei sesizate, solicitând dispunerea urmăririi penale „in personam”.

 

Organizaţia PSD Dâmboviţa

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste