Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina a fost premiat pentru întreaga carieră, la cel mai important congres de obstetrică-ginecologie organizat în vestul ţării

Premiul pentru cercetare de-a lungul întregii cariere şi numirea ca preşedinte de onoare al Societăţii de Chirurgie Laparscopică din Statele Unite ale Americii, sunt distincţiile primate de către medical timişorean Marius Craina în cadrul celei de a IX-a Conferinţe Internaţionale DKMT de Obstetrică-Ginecologie, a celui de al XI-lea Congres Internaţional Diczfalusy, ce s-a desfăşurat la Orăştie, în judeţul Hunedoara, ce a strâns laolaltă peste 150 de specialişti din domeniu, atât din ţară, cât şi din străinătate.

„Organizarea unei asemenea manifestări stiinţifice este obligatorie, deosebit de importantă pentru toţi cei care practicăm medicina, pentru că este una dintre puţinele surse pe care le avem pentru a vedea cum îşi desfăşoara activitatea medicală colegi din alte ţări, alte continente şi să schimbăm impresii şi să vedem stadiul în care ne aflăm noi cu medicina. Au fost oameni extrem de valoroşi care au participat la această conferinţă, oameni care reprezintă vârful obstetricii şi ginecologiei pe plan mondial, care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să ţinem şi noi, tot timpul, pasul cu ceea ce este mai nou în medicină. Acest lucru constituie cea mai bună dovadă a faptului că medicina românească este pe un trend ascendent, iar noi, medicii, vom face tot posibilul să efectuăm o activitate medicala cât mai bună, în beneficiul pacienţilor care ni se adresează”, a spus medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Dintre participanţii la eveniment care colaboreaza cu medicii din Timisoara, încă de acum câţiva ani, au ţinut să vorbească despre evenimentele respective care nu fac altceva decât întăresc relaţiile pe care le-au dezvoltat deja cu spitalele din Timişoara.

„Acum 4-5 ani l-am cunoscut pe medicul Marius Craina şi am fost impresionat de el, iar de atunci am inceput sa colaborăm. Apreciez relaţia pe care am dezvoltat-o şi modul în care profesorul Craina reprezintă România. Medicina şi sănătatea sunt universale, iar cu cât mai mult interacţionăm, cu atât mai buni devenim. Cel mai important aspect al acestor întâlniri este faptul că putem să învăţăm unii de la alţii”, a spus profesorul Phillip Shadduck, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină din Timişoara.

„Anul acesta, eu şi doctorul Shadduck am fost onoraţi să primim titlul de Doctor Honoris Causa. Nu îmi dau seama ce am făcut că să merit acest titlu, dar mă voi strădui să fac şi mai multe pe viitor. Am învăţat foarte multe de la medicii din România, Ungaria şi Serbia, şi voi continua să fac acest lucru şi în viitor”, a spus medicul Maurice Chung, prezent la Congres Internaţional Diczfalusy.

În cadrul Congresului s-au discutat aspecte legate de reproducerea umană asistată sau despre operaţiile de cezariană, dar şi despre domeniul oncologiei. Iar medicii prezenţi la eveniment au încercat să identifice soluţii pentru cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă domeniul Obstetricii şi Ginecologiei, la nivel mondial.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share