" /> Mediul de afaceri din China, un partener strategic
Published On: lun, Iul 17th, 2017

Mediul de afaceri din China, un partener strategic

Mediul de afaceri din China, un partener strategic pentru județul Dâmbovița. Reprezentanții consiliului județean prin președintele acestuia, domnul Alexandru Oprea și vecepreședinții Claudia Gilia și Alin Manole, au primit vizita unei delegații din provincia Shaanxi, sâmbătă, 15.07. 2107.

Mediul de afaceri din China, un partener strategic

Reprezentanții administrației și mediului de afaceri chineze au fost întâmpinați de omologii lor din Dâmbovița precum și de către oficilități locale și parlamentare. Astfel ca la eveniment au mai participat: Antonel Jîjîie – prefectul județului, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște, parlamentarii: Oana Vlăducă, Carmen Holban și Corneliu Ștefan, Gelu Rusescu – președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, viceprimarii municipiului Târgoviște – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Mediul de afaceri din China, un partener strategic pentru județul Dîmbovița

În cadrul întâlnirii, reprezentanții mediului de afaceri chinez au adus în discuție posibilitatea de a dezvolta relațiile de prietenie româno-chineze, ambele părți manifestându-și dorința de a lărgi sfera colaborării dintre cele două regiuni prin activități și schimburi de experiență în următoarele domenii: administrație publică locală, sănătate, protecție socială, infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură și educație.

Delegația chineză a fost condusă de secretarul adjunct al Comitetului PCC din Shaanxi – Mao Wanchun, și directorul general adjunct al Departamentului de Comerț din Provincia Shaanxi – Tang Yugang, ne-a fost transmis pe adresa redacției de către biroul de presa al C.J. Dâmbovița.

În cuvântul de bun-venit, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a dat asigurări că județul Dâmbovița va fi de fiecare dată o gazdă bună pentru mediul de afaceri chinez: „Doresc să salut cu deosebită căldură și prietenie prezența dumneavoastră în județul Dâmbovița. Este o vizită care ne onorează și ne bucură, China fiind pentru România un partener strategic din punct de vedere economic, cultural și educațional. Vizita de astăzi este încă un pas în aprofundarea cooperării bilaterale, având în vedere că dumneavoastră sunteți un partener economic și comercial important. Prin această vizită, dorim să ne reafirmăm strânsa relație de prietenie, dar și să facem primii pași către investiții ulterioare, care să ne apropie și mai mult. După cum v-ați putut da seama din prezentarea pe care v-am făcut-o, Județul Dâmbovița are o relație apropiată cu regiuni din China. Îmi doresc ca și prin acțiunea de astăzi să ajutăm şi să sprijinim investitori din China, care să vină în judeţul Dâmboviţa, să investească pentru a duce la un nivel și mai important legăturile economice, sociale, culturale dintre judeţul Dâmboviţa şi regiuni din Republica Populară Chineză. Eu vă mulţumesc pentru prezenţa la Târgovişte și sunt convins că veţi reveni cu plăcere!”

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, a subliniat importanța schimbului de experiență în mediul de afaceri, făcând apel, în acest sens, atât la consolidarea relațiilor stabilite între mediul de afaceri din China și România, cât și la încurajarea și susținerea colaborării dintre cele două părți în domeniul investițional: „Între noi și poporul chinez există o relație deosebită, realizată pe un fundament solid, pe respect și o prietenie statornică. Consider că parteneriatul româno-chinez în domeniul economic are perspective foarte promițătoare. Promovarea valorilor culturale, precum și sprijinul în realizarea de proiecte și inițiative comune reprezintă o componentă esențială a relațiilor româno-chineze.”

 

Directorul general adjunct al Departamentului de Comerț din Provincia Shaanxi – Tang Yugang, a precizat că vizita în județul Dâmbovița este una deosebit de benefică, delegația chineză reușind să afle, cu acest prilej, potențialul și oportunitățile de investiții ale județului nostru: „Există oportunități reale de colaborare în domeniile agricol, petrolier și industrial. Astăzi am avut onoarea să vă cunoaștem și  prilejul de a afla direcțiile în care putem colabora”.

În cadrul întâlnirii, au mai luat cuvântul atât Cristian Daniel Stan – primarul Municipiului Târgoviște,  Gelu Rusescu – președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Oana Vlăducă – deputat, cât și reprezentanții mediului de afaceri dâmbovițean.

În acest context, deputatul Oana Vlăducă a precizat: Pentru județul Dâmbovița orice contact cu Republica Populară Chineză, cu reprezentanți ai instituțiilor de stat sau ai mediului de afaceri, înseamnă o oportunitate de a convinge că Dâmbovița este acel punct magnetic din care putem privi către viitor. Avem șanse de investiții în toate domeniile, unice din punct de vedere al posibilităților. Avem zone turistice, avem tradiție industrială, avem forță de muncă extrem de bine calificată și avem o administrație locală și centrală deschisă la dialog”.

Programul delegației chineze cuprinde și o vizită la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

 

 

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos