Published On: sâm, dec. 1st, 2018

Mesajul președintelui ALDE Dâmbovița, Ionel Petre cu ocazia Zilei Naționale a României

La mulți ani, România! 

Marea Unire din 1918 reprezintă pagina sublimă a istoriei românești pentru ca ea este rezultatul muncii și luptelor întregului popor român și nu doar a unei singure persoane. Solidaritatea și inteligența politică alături de susținerea populară au dus la împlinirea unui ţel demult dorit şi implicit la păstrarea tradiţiilor şi a valorilor culturale ale poporului român până astăzi.

Îmi doresc ca acum, la împlinirea a 100 de ani de România, să dăm dovadă de unitate, de responsabilitate și de patriotism, pentru că Ziua Națională este a tuturor românilor indiferent de apartenența politică, etnică sau religioasă.

În acești 100 de ani, România a fost încercată de pierderi grele în cel de-al Doilea Război Mondial, de foamete, de boală, de comunism, însă niciodată poporul român nu a fost dezbinat sau condus de ură. Au trecut trei decenii de democrație, insuficiente pentru vindecare, dar suficiente, din punctul meu de vedere, pentru a realiza importanța libertății și apartenenței la Uniunea Europeană. Poporul român a fost și rămâne un popor demn care luptă pentru patrimoniul său de valori, precum drepturile omului, solidaritatea socială, libertatea antreprenorială, distribuirea echitabilă a avuției, dreptul la un mediu înconjurător protejat, respectarea diversității culturale, lingvistice și religioase și o îmbinare armonioasă a tradiției cu progresul.

Ca și în 1918, istoria ne pune la încercare, și în contextul preluării președinției Uniunii Europene în anul 2019 avem datoria morală să valorificăm conjunctura internațională favorabilă României și indiferent de circumstanțe să urmărim întotdeauna creșterea prestigiului internațional al țării noastre.

La Mulți Ani, România!

 

 Ionel PETRE

Președinte ALDE Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It