OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: joi, oct. 25th, 2018

Mesajul primarului municipiului Târgoviște de ZIUA ARMATEI

”Nu exista repere mai puternice pentru o națiune decât Armata poporului și Biserica strămoșească. Din ele se nasc virtuțile, prin ele se călesc caracterele și în ele se păstrează memoriile care dau mărturie despre destinul acelui popor.
Armata Română este fundamentul identității noastre naționale prin rolul determinant pe care l-a avut în consolidarea statului român modern.

Suntem într-un moment absolut special – Centenarul Marii Uniri – și tributul pe care-l datorăm Armatei este total. Armata a fost indisolubil legată de momentele formidabile ale unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu patria mamă, este cea care a rupt lanțul dureros al granițelor nedrepte dintre români, este cea care a unit mâinile fraților din toate regiunile istorice. Centenarul este momentul culminant al unei recunoștințe uriașe pe care, dacă suntem cu adevărat conștienți de locul nostru pe acest pământ, am ridica-o în fiecare zi acelor oameni care s-au jertfit pentru noi, pentru valori care ni se par astăzi cuvenite.

Ziua Armatei nu poate fi legată de un singur eveniment. Da, ea trimite la ofensiva pentru Carei din cel de-al doilea război la fel cum este ecoul Războiului de independență din 1877 sau fiorul misiunilor din Irak, Afganistan, Balcani, Kosovo.

De aceea cred că Ziua Armatei este, cumva, în fiecare zi. Pentru că trăirea continuă a celor care îmbracă haina de militar oferă o pildă de viață nu doar din paginile cărții de istorie, ci în realitatea pe care o trăim. Soldații sunt modele care trăiesc alături de noi, cultivându-ne cel mai prețios sentiment din lume: dragostea de țară!

La mulți ani, soldați români, rezerviști, veterani de război!
La mulți ani, Armată Română!”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It