Published On: vin, apr. 27th, 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea se află astăzi la Târgoviște

Astăzi are loc vizita ministrului Sănătații, Sorina Pintea în municipiul Târgoviște în urma invitației președintelui PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu și vicepreședinte al Senatului. 

Contrar la ce spun unii sau alții în spațiul public, aceste vizite sunt utile și cred că, de fiecare dată încercam să rezolvăm diverse obiective pentru județul Dâmbovița. Pentru luna aprilie, vor veni la Târgoviște președintele Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, și Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Eu cred că orice vizită este importantă și cred că fiecare vizită rezolvă câte ceva pentru Dâmbovița.“( senatorul Adrian Țuțuianu)

Primul obiectiv din program a fost vizita la Spitalul Orășenesc Pucioasa, unde Sorina Pintea a avut întrevederi cu primarul orașului, consilierii locali, membrii Consiliului de Administrație, managerii și personalul medical, declarând că a fost impresionată de modul în care personalul de aici dorește să-și practice meseria.

UPDATE ora 11.00: Întâlnire la Clubul Studenților din Târgoviște

”La Consiliul Județean Dâmbovița, din 30% cât sunt sporurile pe total ordonator de credite, aproape 28% s-au dat la sănătate, 2% am păstrat pentru 3000 de salariați care sunt în alte instituții publice. Avem o idee de cum să dezvoltăm sistemul de sănătate. Vă asigur că eu chiar dacă sunt senator astăzi, știu bine proiectele care sunt în derulare și sunt preocupat de ele, dar este nevoie să gestionăm mai bine banii. Rămân dator doamnei ministru pentru efortul pe care îl face.” (Adrian Țuțuianu)

”N-aș dori să vorbesc eu prea mult pentru că am venit să vă ascult.” (Sorina Pintea)

Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor din Dâmbovița: ”Ca toți cei prezenți aici sperăm că nu ați venit degeaba, și că maăcar o parte din proiectele enunțate de senatorul Adrian Țuțuianu vor fi realizate anul acesta. Nu cred că vor putea fi realizate toate având în vedere suma mare care trebuie investită pentru aceste proiecte și faptul că orice proiect de la debut până la executare are nevoie de 3-4 ani.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște are un proiect să construiască o stație de Oxigen de 4 ani și lucrul acesta încă nu s-a întâmplat, cu toate că s-a primit finanțare în fiecare an, ca la români, în lunile noiembrie-decembrie, când nu mai poți folosi banii.

Județul Dâmbovița este privilegiat că a avut posibilitatea să acceseze fondurile europene și multe lucruri s-au îmbunătațit datorită acestor bani. O să vedeți că spitalul arată foarte bine, față de alte spitale din țară, și cu toate că a înregistrat datorii care vin și din urmă, se face un act medical de calitate. Nemulțumirile nu sunt foarte mari din partea pacienților, dar mereu este loc de mai bine. Medicii de familie ar trebui ajutați, pentru că noi ceilalți am primit salariile mărite, din păcate la ei nu s-a mărit foarte mult. Trebuie să trag un semnal de alarmă și pentru faptul că media vârstei medicilor de familie este de 53 de ani.”

UPDATE ora 13.00- Vizită la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos