Published On: joi, iul. 19th, 2018

Misiunile jandarmilor şi poliţiei în judeţul Timiş

Activitatea desfășurată pentru asigurarea unui climat de ordine publică pe perioada sezonului estival în județul Timiș a fost principala temă a ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică, care a  avut loc la Palatul Administrativ.

Șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, a subliniat că a fost elaborat un plan de măsuri care are ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și care prevede activități în domeniul  ordinii publice, siguranței rutiere, combaterii infracțiunilor de natură judiciară și a infracțiunilor de natură economică.

În scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, protejării proprietăţii şi intereselor legitime ale acestora şi ale comunităţii, menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice, și Direcția Poliției Locale Timișoara a stabilit măsuri specifice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, obiectivul general vizând asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea actelor și faptelor contravenționale și infracționale și stabilirea unor relaţii de parteneriat cu cetăţenii. “În domeniul ordinii și liniștii publice, pe durata semestrului I 2018 și în perioada sezonului estival, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au executat și desfășurat un număr de 1014 acțiuni, independent, cât și în colaborare cu forțe din sistemul integrat de ordine și siguranță publică, pe diverse domenii de activitate, conform competenței conferite de Legea 155/2010 actualizată, a Poliției Locale, înregistrând 4.963 patrulări auto, 7.577 patrulări pedestre, 7.286 controale și verificări, constatând și aplicând un număr de 13.165 sancțiuni contravenționale și semnalând lucrătorilor de la I.P.J. Timiș – Poliția Municipiului Timișoara – 38 fapte de natură penală”, se arată în raportul prezentat ATOP Timiș de Direcția Poliției Locale Timișoara.

Conform datelor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș, respectiva instituție a efectuat 71 de controale de prevenire la unităţi de turism, comerț, alimentaţie publică și agrement, fiind aplicate 134 avertismente şi 28 de amenzi în cuantum de 134.500 lei. De asemenea, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș a menționat că în acest sezon estival au fost realizate 986 de misiuni

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex


YouTube Oficial Media

Pin It