OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: mie, dec. 5th, 2018

Mitropolia Banatului se gândeşte şi la persoanele cu dizabilităţi

Am sărbătorit la începutul acestei săptămâni „Ziua persoanelor cu dizabilităţi”, cu care ocazie , Mitropolitul Banatului, părintele Ioan s-a gândit şi la cei cu probleme şi mai necăjiţi decât noi, ocazie cu care a făcut o vizită la Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara la invitaţia Lailei Onu.

În cadrul fundaţiei se află 200 persoane cu diverse probleme de comportament, şi fiecare dintre aceştia a primit din partea Mitropoliei câte un pulover.

 „M-au impresionat foarte mult acești oameni, beneficiari ai Fundației Pentru Voi, care sunt frații noștri, dar pentru care soarta lor a fost mai vitregă. De aceea apreciaz foarte mult activitatea personalului de aici, în frunte cu doamna Laila Onu, directorul instituției. Fără acest ajutor aceste persoane ar face viața mult mai grea familiilor lor. Fundația Pentru Voi este un mare ajutor pentru familii lor și pentru societate. Probabil că, dacă nu ar fi fost fundația, i-am vedea pe acești oameni pe străzile orașului cerșind ajutor. Ori aici condițiile de existență sunt foarte bune. Nu am decât să mă înclin în fața personalului și a doamnei director Laila Onu pentru ceea ce fac pentru acești oameni. De aceea cred că politicile de stat pe probleme de asigurare socială din bugetul de stat ar trebui prinse sume mai importante pentru îngrijirea acestor frați ai noștri. Nu trebuie abandonați. Din punct de vedere creștinesc aici se trăiește după Evanghelie”, a spus părintele Ioan , plăcut surpins dar şi impresionat de ceea ce a văzut că fac aceştia, “aceşti fraţi ai noştri”, după cum spunea părintele mitropolit.

Preasfinţia Sa  a promis că va oferi sprijin concret și va oferi o casă modulară fundației. „Niciodată nu am mers cu mâna goală într-o instituție și am adus și aici pulovere pentru toți. În plus am înțeles că aici cererile pentru locuri sunt foarte mari, iar spațiul tot mai mic. Zilele acestea vom da în folosință o casă modulară pentru o familie cu șapte copii. Vrem să montăm și aici în curtea fundației un asemenea modul pentru situațiile de urgență, fiindcă sunt multe situații și este foarte greu să închizi ușa unui om aflat în mare nevoie”.

În cadrul fundaţiei sub îndrumarea unor specialişti, se învaţă cum să se confecţioneze articole de print felicitări, afişe, ornamente de sărbători, precum şi alte obiecte hand made.

“Eu mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să rezistăm peste 22 de ani, fiindcă au fost atâtea crize și momente dificile. Din păcate persoanele cu dizabilități nu sunt niciodată prioritare. În 3 decembrie, este Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, de aceea am ales să îl invităm pe ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, la Fundația Pentru Voi din Timișoara, cunoscând aplecarea pe care Sființa Sa o are pentru probleme sociale ale comunității. Este foarte importantă  implicarea Primăriei și Consiliului Local și a firmelor prin direcționarea unor fonduri către fundație, fiindcă așa am reușit să rezistăm peste 22 de ani. Ne dorim să putem continua și să lărgim centrul de zi Orizonturi noi, fiindcă suntem în mare criză de spațiu”, a a spus preşedinta centrului, Laila Onu.

La sfârşitul vizitei părintele Ioan a luat masa cu beneficiarii centrului şi a semnat în cartea de onoare a fundaţiei.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It