Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mobilitate la Uricani prin proiectul ERASMUS APPs

Proiectul APPs (2017-1-IT02-KA201-03-66-53) este un parteneriat strategic cros-sectorial și este cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene fiind aprobat de Agenția Națională din Italia (INDIRE).

Scopul principal al proiectului este de dezvolta și de a promova ,întro manieră integrată, prevenirea fenomenului de cyber-bullying în școli. Acest lucru se va face,prin, crearea și dezvoltarea unor strategii didactice comune, unde, vor fi implicați direct: profesori, directori, elevi și experți naționali și europeni care provin din 7  școli  aflate în: Italia, Spania,Polonia și România și de la 2 instituții de formare aflate în Italia și Irlanda. Școlile implicate în proiect cuprind diferite nivel educaționale, precum: primar, gimnazial și liceal( elevi cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani). În concordanță cu prioritățile europene, obiectivele proiectului, provin din nevoia fiecărei instituții implicate , de a îmbunătăți calitatea procesului de predare-învățare prin dezvoltarea și testarea unor module verticale de învățare(VLM-MVÎ) pentru a garanta o abordare curriculară adecvată a educației sociale și emoționale, ca o competență fundamentală a dezvoltării personale, și în consecință un important factor în prevenirea fenomenului de cyber-bullying. Elevii sunt implicați direct în dezvoltarea conținutului modulelor de învățare și în împărtășirea și prezentarea rezultatelor pe durata unor fluxuri de mobilități, pe termen scurt pentru elevi, care au fost planificate să aibă loc în: Spania, România, Polonia și Italia. Durata proiectului este de 31 de luni începând cu  1 septembrie 2017.Modulele verticale de învățare(VLM-MVÎ) vor fi implementate de cele șapte  instituții educaționale implicate în proiect ca parte a unui ‘’Program Educațional Operativ’’(PEO) începând cu anul școlar 2020-2021.

 

  

Ele vor fi disponibile pentru școlile și instituțiile interesate în folosirea de resurse care să sporească gradul de conștientizare și dezvoltarea de competențe pentru a preveni fenomenul de cyber-bullying.

Cei care coordonează proiectul sunt cei de la Liceo Mengaroni (Pesaro, Italia) – liceu de artă, iar parteneri sunt:  Partener – Polo 3 (Fano, Italia) –  liceu vocațional; Istituto  Gaudiano (Pesaro, Italia) – școală primară și gimnazială; Istituto Mercantini (Fossombrone, Italia) – școală primară și gimnazială; Liceul Tehnologic Retezat Uricani (Uricani, România) – liceu tehnologic, care are și clase de învățământ primar și gimnazial; Zespół Szkół Centrum Edukacji im.I.Łukasiewicza  (Płock, Polonia) – liceu vocațional Escuela de Arte Pedro Almodovar (Ciudad Real, Spania) – liceu de artă.Pe durata acestei mobilități pentru elevi, se vor prezenta materiale și activități susținute pentru implementarea celui de al doilea modul de învățare ”Understanding Media”, din totalul celor trei,  care vor reprezenta curricula care va rezulta ca produs final al proiectului. De asemenea s-au  organizat ateliere de lucru pe tematică media pentru elevii străini și cei români participanți la mobilitate.  Tot în cadrul  proiectului s-au  stabilit și  detaliile pentru următoarea mobilitate,  care va avea loc la Plock în Polonia,  în cursul lunii octombrie 2019. Tot atunci se va evalua și ultimul modul de învățare al proiectului –Bystanders.

Timp de o săptămână înalții oaspeți europeni au beneficiat de vizite culturale în județul Hunedoara, unde au avut loc întîlniri cu reprezentanții administrației municipiului Deva și  au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora.

 

   

Aceștia au fost încântați de frumusețile județului nostru, de măreția Castelului Corvinilor și Cetății Alba Carolina.

Parte din elevi străni implicați în proiect  au locuit la elevii din Uricani și cu toții au servit mâncare tradițională românească .

  

    bn

  

  

Reprezentanții  și președintele  Clubului de Presă Valea Jiului au fost parteneri în proiect, deoarece la atelierele care s-au desfășurat , s- au  făcut dezvăluiri  din tainele meseriei de jurnalist, tinerii implicați în proiect au învățat despre modul în care se redactează  o știre, despre cum se realizează un interviu, s-a discutat despre condiția jurnalistului,  părțile plăcute și mai plăcute despre meseria de jurnalist și s-au pus în discuție și ultimele reglemetări ale Parlamentului și Comisiei Europene în domeniul mass-media, despre fenomenul de cyberbulling,problematica școlară la nivel european și nu numai, etc.

   

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share