Published On: vin, mai 9th, 2014

Moneda comemorativa pentru “Reunificarea cu Federatia Rusa”

Saptamana aceasta, Rusia a dezvaluit o noua moneda comemorativa, in vederea glorificarii anexarii Crimeei, moneda ce, aparent, face parte dintr-o serie intitulata “Strangatorul pamanturilor rusesti”. 

Denumirea insasi are o aura intunecata, dat fiind faptul ca Putin considera caderea Uniunii Sovietice drept “cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului”, continuand destabilizarea  Ucrainei sudice si estice, pe care le numeste Novorusia sau “Noua Rusie”.

In ceea ce priveste monedele din argint de 925, fiecare va cantari aproximativ un kilogram, si va avea un certificat de autenticitate. Doar 500 de astfel de monede vor fi batute si, deocamdata, nu se vehiculeaza niciun pret clar.

Spatele monedei va contine un relief al conturului peninsulei Crimeea cu numele a 28 de orase, anul curent, si o inscriptie in limba rusa – “Reunificarea Republicii Crimeea cu Federatia Rusa”.

“Strangatorul de pamanturi rusesti” este o sintagma traditional asociata cu Ivan al III-lea – mai bine cunoscut sub numele de Ivan cel Mare – , cel care a extins teritoriile Rusiei in mod semnificativ in timpul conducerii sale.

In luna martie a acestui an, Rusia a anexat Crimeea, dupa ce Parlamentul din peninsula isi declarase independenta fata de Ucraina si ceruse alaturarea la Federatia Rusa.

CITESTE SI:

CRIMEEA- Prima vizita a presedintelui Putin dupa anexare

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It