Published On: vin, iul. 7th, 2017

Monica Ilie: ”Omul politic Adrian Țuțuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte!”

În urma unei declarații nefericite – aș putea spune- a domnului Gabriel Plăiașu, vine replica viceprimarului municipiului Târgoviște, doamna Monica Ilie: ”Omul politic Adrian Țuțuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte!” 

Monica Ilie: ”Omul politic Adrian Țuțuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte!”

Secretarul general al PNL Dâmbovița, domnul Gabriel Plăiașu, a menționat într-o conferință de presă, ca o părere personală, faptul ca actualul ministru al apărării, domnul Adrian Țuțuianu, nu este patriot. Am tendința de a cataloga afirmația domniei sale ca pe ”un fault de roșu”, chiar dacă nu a fost cu intenție. Cred cu adevărat că nu a vrut să spună/facă asta, doar că viteza și înverșunarea meciului politic l-a determinat să iasă din limitele fair-play-ului. Una este să-l driblezi și să marchezi, alta e să-i dai la ”gioale” pentru a trece de el – ca să folosesc niște termeni din fotbal. Până la urma adversarii politici joacă și se joacă…

A curs multă cerneală având ca temă viața privată a actualului ministru al apărării, analize de atitudine și comportament și tot ce nu privește funcțiile publice deținute de-a lungul anilor de Adrian Țuțuianu, . Niciodată nu am putut să fiu părtaș la astfel de ”balcanisme”- domnia sa era plătit să execute anumite servicii pentru comunitate și acela era singurul motiv pentru care mi-aș fi pierdut timpul; să văd cum desfășoara activitățile din fișa postului! Restul nu mă privea și de zona aceea se ocupau pseudo-sociologii și analiștii cocoțați pe uluci.

Ca să nu îmi plictisesc cititorii, le transmit că din punct de vedere profesional, în orice funcție a fost domnul Adrian Țuțuianu, acesta a dus la îndeplinire toate proiectele, a conceput planuri și a desfășurat cu o autoritate nemțească toate sarcinile de serviciu. Că unora le place sintagma ”las-o bă, că merge-așa!”, nu are legătură cu temperamentul profesional al fostului președinte al C.J. Dâmbovița și implicit cu statul pe tânjeală.

Cam atât astăzi, despre oamenii politici și putințele lor.

Monica Ilie: ”Omul politic Adrian Țuțuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte!”

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița și viceprimar al municipiului Târgoviște, doamna Monica Ilie, a venit cu replica în conferința de presă din 06.07.2017 de la sediul PSD. Cităm integral mesajul domniei sale:

”Aș vrea sa fac o scurtă referire la declarațiile cu totul iresponsabile, pe care dl Plăiașu le-a emis intr-o conferință de presă a partidului domniei sale. Este, probabil, modul în care consideră că se poate face util și poate crește în ochii mai marilor partidului, aruncând asemenea fraze scandaloase, fără nicio susținere sau fundament, doar o comunicare fara obiect, dăunătoare nu numai omului politic Adrian Tutuianu, senatorul sau presedintele PSD Dambovita, ci dăunătoare României, pentru că vorbim aici despre ministrul apărării Adrian Tutuianu.

Poate este dificil pentru stimatul domn liberal să găndească la nivel macro, poate nu ii foloseste nici experiența politică pe care o deține, dar, o scurta informare l-ar elucida asupra faptului că Ministrul Apararii este cel care conduce activitatea in domeniul apararii nationale, este cel care raspunde pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale, este cel care reprezintă interesele României în domeniile securității și apărării naționale, la nivel international, și orice afirmație la adresa acestuia, cu atât mai mult o declarație defăimătoare, va fi intens vehiculată de presa locală, națională și internațională si va ajunge, în cel mai scurt timp, la cunoștința partenerilor externi ai României. De aceea, fie din demagogie politică, fie din iresponsabilitate, prin declaratiile sale nefondate, reprezentantul liberalilor damboviteni nu a adus un prejudiciu de imagine persoanei Adrian Tutuianu, a adus un prejudiciu de imagine tarii, dând, astfel dovadă de o crasă lipsă de patriotism. În mod clar, domnul în cauză nu a învățat în Parlament un lucru simplu, chiar dacă doar un noroc i-a oferit șansa să reprezinte un colegiu, cu mai puține voturi în spate decât un primar de comună, nu a învățat spuneam, un lucru simplu: acela de a ști când să nu spui nimic. Avem în acest an cea mai mare desfășurare de forțe NATO în România, suntem la granița UE și NATO și dincolo de noi, la mică distanță este Crimeea; privim puțin mai jos pe hartă și vedem Turcia cu problemele ei după care butoiul de pulbere Siria. În această situație de tensiune armată generală, dumnealui afirmă despre ministrul nostrum, al apărării, că nu este patriot. Jenant!

Indiferent de neimplinirile politice ale domnului Plăiașu sau de frustrările generate de lipsa de anvergură politică, ar trebui să fie mândru că un reprezentat al Judetului Dambovita, dincolo de partidul din care face parte, ocupă această înaltă funcție și ar trebui să contribuie, din pozitia pe care o mai are in cadrul Partidului sau, la dezvoltarea acestui judet. Suntem convinsi că Adrian Tutuianu se va achita cu onoare și profesionalism de indatoririle sale, acum în calitate de ministru al Apararii Nationale, așa cum a făcut de fiecare dată când a avut o misiune de indeplinit, pentru că este un om care știe carte, este responsabil și dornic de perfecționare.

Măsura patriotismului este dată de faptele pe care avem ocazia de a le împlini, iar nu de profesarea nimic costisitoare a unor idei, pe care oricine le poate alege după bunul plac. Din fericire, omul politic, demnitarul Adrian Tutuianu, a oferit dincolo de vorbe, fapte, și-a dat măsura patriotismului prin munca susținută, prin profesionalismul dovedit, de multe ori prin măsurile inovative pe care le-a identificat în calitate de președinte al Consiliului Judetean, pentru a demara, a susține și a finaliza proiecte si investitii care să ducă la dezvoltarea judetului Dâmbovița. Inițiativele legislative pe care le-a avut și care sunt bine cunoscute, nu au avut alt scop decât alinierea României și implicit a judetului la standardele europene. Tot Adrian Tutuianu a fost cel care a depasit stadiul declarativ al bunelor intentii si, cu multa determinare, a sprijinit proiecte în Republica Moldova, prin care a contribuit la dezvoltarea comunitatilor locale de peste Prut.

Încă din prima zi a preluării mandatului de ministru, a dovedit că este patriot, nu prin vorbe, ci prin implicare, prin profesionalism, prin indeplinirea atributiilor cu seriozitate și determinare și suntem convinsi că va reprezenta, cu onoare, interesele României in lume.

Dintr-o altă afirmație a domniei sale, „succes nu-i doresc pentru că suntem adversari politici” , se vede că momentul în care ar fi trebuit să nu spună nimic l-a ratat. Să nu ne dorim noi, dâmbovițenii succes unui dâmbovițean în fruntea ministerului apărării? Oare dumnealui nu știe că la Moreni sau la Dragomirești, localități dâmbovițene, trăiesc oameni, fie că au vreo apartenență politică, fie că nu? Oare fostul deputat chiar nu știe că nicio uzină nu poate exporta echipament special dacă armata națională nu-i comandă și nu utilizează astfel de echipamente? Oare ce-i spune dlui Plaiasu 8×8? Nu-i spune 64, sper! Pentru noi, dâmbovițenii, 8×8 înseamnă speranța locurilor de muncă bine plătite de la Moreni și nu numai. Din respect pentru muncitorii de acolo, măcar, dacă respect pentru funcția publică nu o există, ar trebui să își ceara scuze si sa ureze succes ministrului apararii.”

 

Fotocredit și sursă citat – facebook Monica Ilie

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex

YouTube Oficial Media

Pin It