Published On: mar, aug. 7th, 2018

Multiculturalitate româno-spaniolă la Timişoara

Dacă tot avem un consul spaniol stabilit în Timişoara, unul care iubeşte nu numai sportul , ci şi cultura, în persoana lui Jose Miguel Viñals Ariño, care îşi arată dragostea faţa de Banat şi de locul ce la adoptat, să ne arătăm şi noi dragostea faţă de spanioli, de multiculturalitatea ce s-a legat între cele două ţări Spania şi România.
Cu sprijin consular a fost construit un mozaic , la care au lucrat atât români cât şi străini, femei şi bărbaţi, de toate vârstele, totul susţinut de Consulatul Spaniei, în Timişoara existând 18 corpuri consulare, şi peste 20 de comunităţi ale minorităţilor.

Proiectul a fost gândit cu mult timp în urmă, şi lansat în 9 Mai, de Ziua Europei.
Consulul onorific al Regatului Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Viñals Ariño, a spus că i-a venit idea unei astfel de realizări după ce a văzut mozaicul de la Barcelona, considerând că e un proiect binevenit de prezentare a culturii mozaicului şi în Timişoara, în acest fel apropiindu-se mai mult cultura spaniolă de cea românească.
La eveniment au fost prezenţi în afara consulului onorific al Spaniei , Jose Miguel Viñals Ariño, şi prefectul Eva-Georgeta Andreaș împreună cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It