" /> Municipiul Orăștie și orașul Uricani primesc finanțare neramburasabilă prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru regenerare urbană | Oficial Media
Published On: joi, mai 18th, 2017

Municipiul Orăștie și orașul Uricani primesc finanțare neramburasabilă prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru regenerare urbană

Ieri, 17 mai 2017,la sediul Consiliului Județean Hunedoara, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), primăria municipiului Orăștie și primăria orașului Uricani au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

 • Amenajare de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din Municipiul Orăștie, județul Hunedoara – beneficiar: municipiul Orăștie
 • Regenerare urbană în orașul Uricani, Județul Hunedoarabeneficiar: orașul Uricani

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor două localități care vorbeneficia de finanțare Regio-POR 2014-2020 și anume : domnul Ovidiu-Laurențiu BĂLAN, primarul municipiului Orăștie și domnul Dănuț BUHĂESCU, primarul orașului Uricani, alături de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest. Semnarea s-a realizat în prezența domnului Mircea-Flaviu BOBORA, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul municipiului Orăștie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni și vizează reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante și neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Orăștie. Prin implementarea proiectului se va amenaja o suprafață de 35.125 mp – de spații verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de stradă urbană și se vor crea facilități pentru recreere: un teren multifuncțional pentru sport, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skate park, o scenă pentru activități culturale, și o fântână arteziană.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

Proiectul orașului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni și vizează reconversia şi refuncţionalizarea unei suprafeţe din oraşul Uricani de 20.073 mp – degradată și neutilizată, cu scopul transformării acesteia într-o zonă cu spațiu verde, pentru promenadă și agrement cu zone pentru activități sportive, trasee pentru bicicletă și locuri de joacă pentru copii.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectuluieste de aproximativ 11milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 11,3 milioane lei.

Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vor fi implementate cu fonduri europenene rambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului  cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industrial dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Primul apel de proiecte lansat în cadrul priorității de investiții 5.2, în data de 25.05.2016 și închis în data de 25.11.2016 a fost de tip competitive și a avut o alocare de 10,59 milioane euro. În data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiectede tip competitive și este deschis până la data de 15 octombrie 2017.

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos