comments

" /> Municipiul Orăștie și orașul Uricani primesc finanțare neramburasabilă prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru regenerare urbană | Oficial Media
Published On: joi, Mai 18th, 2017

Municipiul Orăștie și orașul Uricani primesc finanțare neramburasabilă prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru regenerare urbană

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  

Ieri, 17 mai 2017,la sediul Consiliului Județean Hunedoara, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), primăria municipiului Orăștie și primăria orașului Uricani au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

 • Amenajare de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din Municipiul Orăștie, județul Hunedoara – beneficiar: municipiul Orăștie
 • Regenerare urbană în orașul Uricani, Județul Hunedoarabeneficiar: orașul Uricani

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor două localități care vorbeneficia de finanțare Regio-POR 2014-2020 și anume : domnul Ovidiu-Laurențiu BĂLAN, primarul municipiului Orăștie și domnul Dănuț BUHĂESCU, primarul orașului Uricani, alături de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest. Semnarea s-a realizat în prezența domnului Mircea-Flaviu BOBORA, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul municipiului Orăștie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni și vizează reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante și neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Orăștie. Prin implementarea proiectului se va amenaja o suprafață de 35.125 mp – de spații verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de stradă urbană și se vor crea facilități pentru recreere: un teren multifuncțional pentru sport, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skate park, o scenă pentru activități culturale, și o fântână arteziană.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

Proiectul orașului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni și vizează reconversia şi refuncţionalizarea unei suprafeţe din oraşul Uricani de 20.073 mp – degradată și neutilizată, cu scopul transformării acesteia într-o zonă cu spațiu verde, pentru promenadă și agrement cu zone pentru activități sportive, trasee pentru bicicletă și locuri de joacă pentru copii.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectuluieste de aproximativ 11milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 11,3 milioane lei.

Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vor fi implementate cu fonduri europenene rambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului  cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industrial dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Primul apel de proiecte lansat în cadrul priorității de investiții 5.2, în data de 25.05.2016 și închis în data de 25.11.2016 a fost de tip competitive și a avut o alocare de 10,59 milioane euro. În data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiectede tip competitive și este deschis până la data de 15 octombrie 2017.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos