24/10/2021

Mușchii fesieri vor fi mereu în atenția persoanelor de toate vârstele, bărbați și femei. Câteva exerciții de bază

Mușchii fesieri vor fi mereu în atenția persoanelor de toate vârstele, bărbați și femei. Cel mai important, gluteus medium, nu necesită ”o nebunie” de antrenamente, însă este nevoie de exerciții specifice și care dau randament rapid și păstrează rezultatele pe o perioadă cât mai lungă.

Dacă aveți un loc de muncă sedentar veți avea adesea probleme cu mușchii fesieri. De-a lungul timpului, ei devin dureroși și atrofiați, în timp ce acești mușchi sunt foarte importanți pentru stimularea forței picioarelor, sprijinirea coloanei vertebrale și stabilizarea bazinului.

Despre mușchii fesieri

Fesierul superior este unul dintre cei mai mari muschi, este unul dintre cei mai antrenați, ceea ce denotă că va opune el însuși o rezistență, fiind lucrat indirect la fiecare pas și mișcare. Așadar pregătiți-vă de luptă cu cel mai puternic și încăpățânat mușchi, de la natură.

Rezultatele pe care le veți obține nu vă vor priva de durere, o epuizare mai ales în zona coapselor, deoarece, laolaltă cu fesierii, genuflexiunea angrenează mușchii colaterali acestei mișcări, iar dacă fesierul este mereu bine antrenat, nu același lucru se poate spune și despre coapse. Deci pregătiți-vă să suportați durerea atât în timpul executării cât și în perioada de refacere.

Despre cele trei valori ale antrenamentului pentru mușchii fesieri

Greutatea, rezistența și intensitatea sunt valori de care trebuie să țină cont fiecare începător care intră în sală hotărât să înceapă un program de arderea rapidă a grăsimilor și/sau de creșterea masei musculare. Aceste trei valori trebuie echilibrate astfel încât rezultatul să fie cel dorit de aspirant și, e bine de știut că nu veți fi capabili să lucrați cu o intensitate ridicată sau să folosiți greutăți mari în același timp, ori o rezistență semnificativă pentru foarte mult timp.

Detaliile le veți găsi aici: Exercitii pentru fese atractive

Cu toate acestea, dacă ii lucrați în mod corespunzător și în mod regulat, puteți crește puterea fesierilor dumneavoastră, pentru a îmbunătăți poziția corporală și chiar a arde grăsime. Cu mușchii fesieri puternici, veți observa o transformare pozitivă a performanței în activități de intensitate ridicată.

Două dintre cele mai folosite exerciții atât în sala de fitness cât și acasă ne sunt prezentate mai jos de către Vicky Justiz, recunoscută ca fitness-model american.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share