Published On: vin, aug. 10th, 2018

Neregulile STPT scoase la lumină de fostul director Sorin Supuran

La sfârşitul lunii mai Ioan Goia şi-a încetat mandatul de director al STPT (fost RATT), iar în locul acestuia a fost numit ca director general interimar, Sorin Supuran.

Acesta a promis că va face lumină în cadrul acestei societăţi, apucându-se imediat de cum a fost numit să verifice toate actele şi documentele societăţii, la urma urmei rezultând un raport al neglijenţelor şi neajunsurilor, care are nu mai puţin de 181 file, ce a şi fost depus la Curtea de Conturi pentru verificarea datelor.

De ceva timp acesta a fost destituit din funcţia de director, destituirea acestuia făcându-se în lipsa lui, de către cei care s-au simţit cu musca pe căciulă. De teamă să nu fie da-ţi în gât.

Cu toate că nu mai este director STPT, dar este în Consiliul de Administraţie, nu renunţă la ceea ce a început, urmărind în continuare bunul mers al societăţii.

La Timişoara se practică sistemul de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, indifferent că ai o pensie de 500 lei, sau de 5000 lei, ceea ce nu este un lucru normal, după părerea lui Supuran.

Alte nereguli găsite, plan de investiţii haotic, cu cheltuieli făcute anapoda şi lucrări neconforme, cu piese de schimb cumpărate cu un adios de peste 200%. Fosta conducere avea contracte cu firme de aparament fictive, la care plăteau pentru anumite produse de consum sume şi de 4 ori mai mult decât se găseau în magazine.

O altă pierdere însemnată sunt tramvaiele Armonia, care se defectează continuu, acestea stand mai mult în atelier decât pe traseu, cu toate că au o garanţie de zece ani. Dar acelaşi lucru se întâmplă şi cu vaporaşele, care din sapte, circulă doar patru, restul sunt pe butuci.

Maşinile de serviciu peste 50 la număr erau folosite în scopuri personale, combustibilul fiind decontat de societate.

Telefoanele mobile, tabletele, peste 35 la număr, sunt o altă gaură neagră, plătite de societate, însă inexistente.

Şi mai sunt şi altele, precum deplasările externe, muzeul tramvaielor, sau Baza de Agrement care înghiţea continuu fonduri fără a se vedea rezultatele.

Supuran aşteaptă acum decizia Curţii de Conturi după verificarea dosarului, şi spune că nu îşi mai doreşte să ocupe funcţia de director, dar ca membru al Consiliului de Administraţie va urmări activitatea societăţii, dar va depune plângere penală împotriva “grupului infracţional” ce la înlăturat de la conducerea societăţii în timp ce se afla în delegaţie.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It