Published On: mar, feb. 13th, 2018

Noi contracte de finanțare semnate luni în cadrul Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Luni, 12 februarie 2018, în sala de consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), a avut loc semnareaunei noi tranșe de 18 contracte de finanțare cu firme din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare, alături de domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste companii este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de  investiții 2.2  IMM.

Firmele care vor primi finanțarea ctivează în sectoarele: construcții, industria prelucrătoare (fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulare, fabricare motoare, generatoare si transformatoare electrice, fabricarea utilajelor pentru prelucrarea maselor plastic si a cauciucului) dar și în domeniul hotelier, domeniul prelucrării datelor, precum și activități de inginerie și consultanță tehnică.

Prin implementarea acestor proiecte se vor achiziționa echipamente, inclusive programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 9,43 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 4,96 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,644 lei/euro).

13 din cele 18 contracte, au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 55,13 milioane euro – valoare ce reprezintă 200,04 % din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 27,56 miloane de euro). Dintre acestea, 111 de proiecte au fost contractate, 95 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate.

De asemenea, celelalte 5 proiecte contractate au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 68 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 36,02 milioane euro – valoare ce reprezintă 176,92% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 20,36 miloane de euro). Dintre acestea, 13 proiecte au fost contractate, 28 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 14 de proiecte au fost response sau retrase.

Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât și cel destinat IMM-urilor sunt în present închise.

 

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos