Published On: vin, mai 24th, 2019

Norica Nicolai, ALDE: Securitatea națională și politica de apărare comună în Uniunea Europeană

Norica Nicolai, candidatul pentru alegerile europarlamentare din partea ALDE, a declarat într-o conferință de presă la Târgoviște, faptul că în această campanie electorală, partidele nu au dezbătut marile teme cu adevărat importante pentru România și locul său în Uniunea Europeană. Mai exact, securitatea națională și politica de apărare comună în cadrul UE.

Din păcate nu am regăsit aceste dezbateri la tv, în comportamentele candidaților. Temele clasice sunt în continuare justiția, telenovelele cu Mazăre. Niciun fel de dezbatere într-o Europă care se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme.a spus Norica Nicolai.

”Mai sunt câteva zile până la finalul unei campanii tipice pentru comportamentul politicienilor din România, atipice pentru că vom avea nisște alegeri cruciale pentru viitorul Europei în 26 mai.
Noi, ALDE, am mers pe dialogul direct cu oamenii, nu mitinguri, nu adunări mari. Și vă pot spune că oamenii sunt intersati de apartenența noastră la Uniunea Europeană.

Din păcate nu am regăsit aceste dezbateri la tv, în comportamentele candidaților. Temele clasice sunt în continuare justiția, telenovelele cu Mazăre. Niciun fel de dezbatere într-o Europă care se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme.

Evoluția recentă în vecinătatea estică și Uniunea Europeană care țin de chestiuni de securitate nu a făcut aproape deloc tema acestei campanii. Rusia a parafat cu Turcia cumpărarea sistemului de rachete S400. Și în acest acord este o înțelegere ca următoarea generație de rachete S500 să fie achiziționate de Turcia. Cu această ocazie Turcia a renunțat să cumpere cele 100 de avioane F35 din SUA. Această situație va declanșa și va avea consecințe foarte mari asupra politicii de apărare comune care va fi una din temele viitorului mandat al Parlamentului european.

Turcia este a doua armată din NATO, și o apropiere clară, directă față de Rusia, riscă să creeze probleme. Pentru că în acest concept, compatibilizarea între structurile de arme și capabilitățile militare, este crucială. Dacă în NATO am un armament pe care îl folosește un amic, adică Rusia, lucrurile nu vor sta prea bine.

Turcia este în vecinătatea Mării Negre. Prin urmare situația este una imprevizibilă cu privire la Marea Neagră. Georgia, Ucraina, sunt primele amenințate de atacurile rusești.

Si ca totul să fie rotund, zilele trecute la Helsinki, miniștrii de externe ai UE au decis să ridice acele sancțiuni împotriva Rusiei și să le dea dreptul de vot în Consiliul Europei.” a declarat Norica Nicolai în conferința de presă de la Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It