Published On: lun, nov. 24th, 2014

Oamenii care nu au nimic revolutioneaza lumea

 

e0710772e1b3d2415f77e800831565be

« Les révolutions sont faites par les gens qui n’ont rien. Ce sont eux qui font avancer le monde. » – Alain Souchon.  ( Revolutiile sunt facute de oamenii care nu au nimic. Ei sunt cei care avanseaza lumea.   »

A trecut o saptamana, citesc presa… Multa trancaneala in PSD, multe demisii, multe demiteri, aruncam vina de la unul la altul. In partea cealalta s-au apucat de treaba din a doua zi. Iohannis cere lui Basescu  sa cheme in tara diplomatii care nu au gestionat bine alegerile, cheama Guvernul in Parlament cu bugetul, il cheama sa gaseasca vinovatii pentru votul din Diaspora. Toti s-au activat, mai ales procurorii DNA, in sfarsit speranta revine. Am votat schimbarea, parca incepe sa se schimbe.

In partea cealalta se discuta despre Partidul Facebook si Partidul Diaspora. Trancaneala… Cred ca in calendarul PSD nu era 2014. Au venit pufosii si le-au stricat Feng Shui-ul… Calculat ultima oara intre 1944-1948. Probabil pentru alegerile  din  1946 desfasurate intr-un climat de teroare  creat de fortele comuniste si aliatii lor care stiau ca au putini simpatizanti si au recurs la intimidarea electoratului  democratic pentru a nu se prezenta la vot. Aplicand de asemenea si strategia falsificarii rezultatelor alegerilor. Hmmm… Am un déjà vu in 2014… Intre timp au  aparut Internet, Google, Facebook, Smartphone, romanii din Diaspora

Lasand gluma, a fost o marsavie, am mai spus. Mirel Palada ne-a explicat cum. Duminica trecuta pe contul  sau Facebook18 mii de sectii de votare in tara e de 60 de ori mai mare decat 300 ( 294 in realitate) de sectii in strainatate, adica 98,4% in tara cu 1,6% in strainatate, PUFOSILOR »… «  RELAX… Luati alcool. Mars la vot sa va treaca emotiile. Pufosilor… »    Hmmm…

Chiar le-am stricat Feng Shui-ul.

Adrian Severin vorbeste de lovitura de stat. Ma uit mai sus la vorba lui Alain Souchon…  Revolutie online ?

Ma uit aici.

Arif 1

Privesc la Franta  lui François Hollande, modelul pentru PSD in Romania. Nu mai e tara exemplara in materie de coruptie de altadata; combinatii ale alesilor, rapoartele OCDE si Transparency Association ne arata ca tara se indeparteaza de acel model exemplar .

Justitia ramane salutara. N-a avut timp sa se corupa.  Inca…

Ma intreb cine e capabil sa protejeze cetatenii francezi de socialistii care vor sa ucida toata clasa mijlocie a tarii ? Bogatii s-au cam carat de mai bine de un an. Rusii nu mai cumpara, vor sa mareasca taxa de habitatie pe rezidenta secundara. Imobiliarul tipa. Avocati, notari, farmacisti, entrepreneuri, societati mari si mici, cui va fi randul maine ? Promisiuni si promisiuni facute de François Hollande si aruncate la gunoi. Somajul isi continua progresul. 81% dintre francezi dezaproba politica fiscala tinuta de guvern, spune sondajul Ifop.

Guvernul se desumfla inca o data.

Secretarul de Stat- Kader Arif a demisionat vineri dimineata din Guvern. Pozitia sa acolo era de neconceput dupa revelatiile unei perchezitii  din 6 noiembrie privind suspiciunea de favoritism in atribuirea a unor contracte de achizitii publice. Lista de ministri fortati sa demisioneze pe fondul cauzelor fiscale sau juridice este in crestere periculoasa. Dupa ce Jérôme Cahuzac   a parasit guvenul ca urmare a evaziunii fiscale, Thomas Thévenoud l-a urmat, demisionand pentru neplata impozitelor. Acum e randul Secretarului de Stat Kader Arif pentru suspiciune de favoritism, declaratia de la Elysée anuntand demisia a cazut vineri dimineata.

Fostul Secretar de Stat este pus in cauza din septembrie, in urma unei anchete preliminare facute de catre Parchetul National Financiar privind achizitiile a  cateva milioane de euro alocate de regiunea Midi- Pyrénées in 2 societati organizatoare de spectacole conduse de unele dintre rudele sale, in acest caz fratele si nepotii lui.

Arif, un om de forta in regiune a negat la acel moment orice favoritism si a denuntat « amalgame si insinuari ».

Arif 2

Intr-un comunicat lansat vineri, Arif a declarat ca a demisionat «  din respect pentru functia ministeriala … » adaugand ca «  aceasta decizie este o expresie a loialitatii mele pentru presedintele Republicii si a primului ministru ».

Parca somati de acest nou caz care adauga un apropiat al presedintelui, socialistii au ramas foarte discreti vineri. Parca fiecare luna  aduce o demisie sau o demitere.

Parca in fiecare zi ma simt mai mandra ca sunt » pufos » .

 

Ina Bucur – Nice, Franta

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It