Published On: vin, oct. 27th, 2017

Organizaţia „Salvaţi Copiii” România – donaţie către secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 26 octombrie 2017, la conferinţa de presă organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia donaţiei primite din partea Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România, potrivit unui comunicat de presă din partea Consiliului Județean Dâmbovița.

Donaţia a constat într-un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 euro şi face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.

Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a evidenţiat importanţa acţiunii desfăşurate de Organizaţia „Salvaţi Copiii” România, mulţumindu-le tuturor celor care au sprijinit acest proiect. Totodată, a subliniat preocuparea constantă a autorităţilor judeţene pentru buna funcţionare a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În acest sens, a precizat faptul că administraţia judeţeană nu va renunţa niciodată să investească în infrastructura spitalului judeţean.

La eveniment au mai participat: Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Gabriela Alexandrescu – preşedinte executiv „Salvaţi Copiii” România, Roxana Aldea – şef secţie nou-născuţi Maternitatea Târgovişte, Adrian Crăciun – şef secţie nou-născuţi Spitalul Cantacuzino, Elena Firoiu – purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, parlamentarii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Carmen Holban, precum şi ambasadori ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii” – Vlad Miriţă şi Anca Serea. 

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It