Published On: mie, dec. 12th, 2018

Parteneriat între HoReTim şi Asociaţia HORA, Bucureşti

Astăzi a avut loc semnarea parteneriatului între nou înfiinţata Asociaţie HoReTim din Timişoara şi Asociaţia HORA din Bucureşti, pe domeniul hoteluri, restaurant şi cafenele, reprezentată de Corina Macri din partea Asociaţiei timişorene şi Octav Dura din partea asociaţiei bucureştene.

Asociaţia HORA are ăapte ani de la înfiinţare şi peste 20 de proiecte derulate, iar HoReTim a fost înfiinţat în 23 mai 2017, fiind la început de drum.

Asociaţia timişoreană a început cu 13 membri fondatori, crescând încet, încet ajungând în present la 20 membri, şi reprezintă industria ospitalităţii pe zona de Vest.

Acest parteneriat este şi primul pas pentru formarea unei federaţii la nivel naţional, care să susţină patronatele din aceasta industrie.

Au avut loc prezentări şi discuţii despre ceea ce se întâmplă în industria ospitalităţii şi provocările ce vor avea loc la Timişoara în perspectiva 2021, mai ales că vor trebui aduse îmbunătățiri serviciilor din hoteluri, restaurante și cafenele.

Prin înfiinţarea federaţiei se dorește schimbarea mentalităților în ceea ce privește ospitalitatea în zona de vest a țării. Vrem să formăm o federație care să ne reprezinte proiectele la nivel național. Industria ospitalității are o mare problemă legată de resursa umană. Timișoara se dezvoltă foarte mult, organic a crescut numărul de turiști. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de la Revoluție, apoi urmează anul 2021, iar cei care trec pragul au nevoie de hoteluri, cafenele, restaurante. Avem nevoie să colaborăm, să lăsăm la o parte orgoliile și să găsim interesele comune în promovarea orașului”, a punctat Corina Macri.

Pe viitor este nevoie de a se schimba mentalitatea atât a chelnerilor cât şi a turistului, consumatorului, iar cei din industria hotelieră şi restaurant vor trebui să cunoască cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională, dar să fie şi un bun ghid şi un cunoscător al oraşului pentru a putea da informaţii dacă este întrebat.

Timişoara se dezvoltă de la o zi la alta, numărul turiştilor este în creştere, chiar dacă totul e modest, trebuie încercată o mai rapidă promovare, şi îmbunătăţite mai multe spaţii de cazare care s-au depreciat în ultimul timp, punându-se baza intens pe hoteluri de 3-4 stele.

În cadrul învăţământului dual în prezent funcţionează două clase care pregăteşte tineri în domeniul hotelier şi al restaurantelor, şi începând de la anul sunt promisiuni pentru încă trei clase, fiind cerere în acest domeniu, mai ales  că în Timişoara un chelner câştigă 1000 euro.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It