Published On: lun, mai 13th, 2019

„Patrimoniu etnografic” – expoziţie de huţule bucovinene

Muzeul Satului Bănățean Timișoara invită  timişorenii, miercuri 15 mai 2019, la ora 12,00,  la vernisajul expoziției Patrimoniu etnografic. Această este cea de-a cincea expoziție din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România și va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale huțule din Bucovina din colecția doamnei Elena  Torac.

Expoziția va fi deschisă din 15 mai -7 iunie 2019 , în intervalul marți sâmbătă de la 10.00 la ora 18.00, iar duminica de la 12:00 la 20:00. Coordonatorul evenimentului este colegul nostru, muzeograful Marius Matei.

Elena Torac este un colecționar și totodată un meșter popular autentic, care păstrează și promovează valorile străbunilor huțuli.

Împreună cu familia, artista  participă la cele mai prestigioase târguri ale meșterilor populari din țară, dar și la manifestări organizate în străinătate (Moldova, Ucraina, Belgia, Austria, Germania, Italia și Canada).

Colecția etnografică Elena Torac își propune să aducă în fata publicului obiecte de o valoare inestimabilă, aparținând odăii strămoșilor huțuli de odinioară, dorind să înlăture ceea ce nu este cu adevărat autentic.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex