: joi 08 mai 2014

Pesimism american :”Daca vom continua asa, vom pierde estul Ucrainei!”

Gazduire Web

Washington: Guvernul Statelor Unite a declarat luni ca este o chestiune de zile pana cand va decide sanctiuni aditionale daca Rusia nu va face pasii necesari pentru implementarea intelegerii pentru slabirea tensiunilor din Ucraina, stabilita la Geneva saptamana trecuta.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jen Psaki, a declarat ca pasii ar include cererea publica de eliberare a cladirilor ocupate de separatistii pro-rusi, acceptarea unei amnistii,  cat si o abordare strict politica a problemelor

„Daca acesti pasi nu vor fi urmati pe parcursul urmatoarelor zile, vor suporta consecintele,” a declarat Psaki luni, intr-o emisiune de stiri.

Administratia Obama a fost incurajata in vederea impunerii unor noi sanctiuni severe pentru industria energetica a Rusiei si bancile majore, sperandu-se ca presedintele Putin sa isi retraga trupele de la granita Ucrainei, si pentru a descuraja viitoare incursiuni ale rusilor pe teritoriu ucrainean. 

„Este important sa exploram solutiile diplomatice,” a declarat presedintele democrat al subcomitetului european al Senatului intr-un interviu telefonic.

Unii membrii ai Congresului au facut deja clar faptul ca nu cred ca sanctiunile deja aplicate – cum ar fi restrictionarea calatoriilor cetatenilor anuntata de administratia Obama – vor opri Moscova.

„Cred ca, daca vom continua asa, vom pierde estul Ucrainei,” a declarat Senatorul american Bob Corker pentru NBC.

„In lipsa progresului, vom ramane pregatiti impreuna cu partenerii nostri europeni si G-7, in vederea impunerii unor costuri aditionale.” a adaugat Psaki.

Washington-ul si Moscova jongleaza deocamdata cu raspunderea pentru situatia creata, in cea mai nefericita confruntare dintre Rusia si Vest de dupa  Razboiul Rece.

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA