mar. ian. 21st, 2020

Peste 4500 de copii beneficiază de investiții la infrastructura educațională din Târgoviște

Astăzi, în conferința de presă susținută de edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, la Creșa nr. 13 ”Pinochio”, –acolo unde au început lucrările de extindere, reabilitare și modernizare-, au fost făcute precizări cu privire la stadiul investițiilor pe zona de infrastructură educațională.

Daniel Cristian Stan, declarații:

”În prezent se mai lucrează la infrastructura educațională la Colegiul Național ”Constantin Carabella”, la baza sportivă. Și acolo s-a turnat placa de la parter și la fel, lucrările avansează într-un ritm bun.

Se lucrează la Creșa nr. 14, la Grădinița nr. 13, la Grădinița nr. 15, la Creșa nr. 16 și urmează să înceapă cele două investiții majore pentru care am semnat deja contracte de finanțare. Este vorba de lucrările de la Școala nr. 8 ”Mihai Viteazul”  (de la 22 de clase, se va ajunge la 36) și de Școala nr. 13 ”Matei Basarab”.

Este în licitație și execuție de lucrări și Grădinița nr. 8 ”Rază de soare”. A început și construcția la noua grădiniță din cartierul Sagricom.

Sunt foarte multe investiții în derulare, într-un program fără precedent de modernizare a infrastructurii educaționale, cu precizarea că, -în afara investiției de la Colegiul Național ”Constantin Carabella”-, care este bugetată și finanțată din fonduri proprii, restul sunt investiții prin surse atrase, prin PNDL, sau prin fondurile europene.

PNDL este cel mai eficient mijloc de finanțare a investițiilor publice, pe zona de finanțare națională, decontările merg foarte repede, și ne-am dori să mai existe cât mai multe astfel de programe de finanțare, pentru a avea posibilitatea de a face investiții foarte importante.

Primăria Municipiului Târgoviște a finalizat aproximativ 32 de contracte prin PNDL

”De la sfârșitul anului 2017 și până în prezent, Primăria Municipiului Târgoviște a finalizat aproximativ 32 de contracte prin PNDL și are în execuție diferența de până la 40 de contracte până în prezent. Și vor fi finalizate cu mult înaintea graficului de execuție.

Pentru prima dată avem niște constructori serioși, la toate investițiile pe care le avem în derulare și sunt foarte optimist, pentru tot ce înseamnă calitatea lucrărilor, cât și termenul de execuție. Doar că nu știu cât e de bine că utilizăm forță de muncă adusă din Italia. Mi-e greu să-mi dau seama care este explicația și de ce, pe plan local, nu putem asigura această forță de muncă.

Astăzi se va semna și contractul de execuție lucrări pentru Școala Mihai Viteazul. Proiectul este unul foarte mare și va schimba din temelii școala, cu extinderi și modernizări actuale, și cu o componentă importantă pe zona de dotări. Tot în Microraionul nr. IX se lucrează la Creșa nr. 8.

În prezent sunt 4500 de copii, care beneficiază de aceste investiții. Va crește astfel numărul de locuri în creșe. Mă bucur că nu am pierdut aceste șanse de investiții care vin foarte rar. Pe zona de fonduri europene o dată la 7 ani, iar pe PNDL la 3-4 ani. Anul 2019 si anul 2020, sunt ani în care, municipiul Târgoviște va beneficia de foarte multe investiții. Se va construi foarte mult. 

Mai sunt depuse încă trei proiecte pe zona educațională: Școala nr. 6, Școala nr. 10, Școala nr. 1, proiecte pentru care încercăm să identificăm surse de finanțare. Dacă nu vom găsi, le vom demara pe bugetul local, urmând ca pe parcurs să finanțăm din credite, sau pe Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Și dacă aveam mai multe lucrări de finanțare la alte instituții de învățământ, ne-ar fi fost imposibil să relocam toți copiii. Mulțumesc cadrelor didactice, părinților și copiiilor pentru faptul că în proporție de 99,9% dau dovadă de înțelegere și responsabilitate. Există însă și un mic procent care nu înțelege necesitatea investițiilor, dar sperăm să soluționăm cu succes toate problemele întâmpinate.

Transportul public preluat de Primăria Târgoviște

Așteptăm să demarăm proiectul de mobilitate urbană legat de transportul public, autobuzele, în număr de 28, pentru care deja am lansat licitația, ar trebui să fie cumpărate la începutul anului 2020.

Nu am mai avut sesizările și reclamațiile pe care le aveam înainte pe zona de transport public. Lucrurile s-au imbunătățit foarte mult și cred că a fost o decizie inspirată, cea de preluare a transportului public de către Primăria Târgoviște.” a precizat edilul municipiului, Daniel Cristian Stan.

Mai multe detalii in VIDEO:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments