" /> PNL Timiş ia poziţie faţă de guvernarea haotică a PSD | Oficial Media
Published On: joi, iul. 27th, 2017

PNL Timiş ia poziţie faţă de guvernarea haotică a PSD

Promisiunile din primul program de guvernare al PSD, acel foarte elogiat program cu care PSD pretinde că a câştigat alegerile, au fost îndeplinite precar de primul guvern instalat susţinut de alianţa PSD – ALDE,  iar în privinţa celui de-al doilea program de guvernare al PSD, asumat de guvernul Tudose, putem să fim sceptici în privinţa rezultatelor.

Modul haotic în care PSD dirijează actul guvernării, sub conducerea autoritaristă realizată de Liviu Dragnea, îşi arată rezultatele negative, chiar şi într-o situaţie de creştere economică netă, determinată de bunele rezultate în exporturi înregistrate de operatorii economici.

Cel mai important indicator al dezechilibrului macroeconomic indus României prin politica haotică a guvernării PSD este creşterea accelerată a deficitului de buget general consolidat, aşa cum o arată şi cifrele din primele 6 luni ale lui 2017, faţă de deficitul semestrului întâi din 2016. Astfel, în primele 6 luni din 2017, deficitul bugetului general consolidat se cifrează la 6,3 miliarde lei (0,77% din PIB), în creştere cu 61% faţă de evoluţia din acelaşi interval al anului trecut, când deficitul se cifra la 3,9 miliarde lei.

Principalele cauze ale acestei majorări de deficit se identifică în majorările salariale nesustenabile şi în scăderea încasărilor la TVA şi accize, ceea ce echivalează cu scăparea economiei de sub orice control, mai ales prin politici populiste şi de imagine. PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziţia sa, plusând necontenit în direcţia majorărilor salariale ce nu sunt justificabile prin calcule economice. În plus, lipsa de expertiză în domeniul fiscalității a condus la slăbirea eficienţei ANAF-ului, cea mai importantă instituţie de control și încasare fiscală, de care depinde bunul echilibru al funcţionării sectorului public.

Orice explicaţii ce fac referire la evoluţiile pozitive din economie, la creşteri nominale ale sectoarelor dinamice ale economiei reale, sunt umbrite de această contraperformanță a guvernării PSD, în care cursa accelerată pentru creşteri de salarii şi de cheltuieli nejustificate îşi are explicaţia doar în relaţiile de dependenţă cultivate de PSD în întregul aparat al angajaţilor din sectorul de stat. Chiar dacă datele din economia reală arată creşteri nete ale rezultatelor economice, în condiţiile în care avantajele comparative ale Românei în pieţele zonale devin tot mai importante, degringolada măsurilor populiste luate de PSD schimbă sensul unei evoluţii bune a economiei noastre, fiind chiar cel mai important obstacol în dezvoltare, pe termen mediu şi lung.

PNL solicită responsabililor guvernamentali, Prim-ministrului și miniștrilor de linie, să ia act de caracterul negativ al acestor evoluţii şi să avanseze, de urgenţă, un set de măsuri prin care să fie calmată această tendinţă de agravare a deficitului de buget general consolidat, măsuri prin care să fie vizată temperarea creşterii accelerate a acestui deficit. În absenţa unor astfel de măsuri, vom considera că actuala guvernare nu este capabilă să reacţioneze la semnele de alarmă despre evoluţia bugetului public şi nici nu este interesată să guverneze în alt fel decât prin decizii şi gesturi politice cu iz electoral.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos