Published On: joi, dec. 14th, 2017

Podul de la Valea Voievozilor- cele mai noi informații de la primarul Daniel Cristian Stan

Ieri în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a oferit ultimele informații cu privire la lucrările de reabilitare de la Podul din Valea Voievozilor și Șoseua de centură a orașului.

Deși târgoviștenii sunt nemulțumiți de stadiul în care se află lucrările și de rutele de ocolire, municipalitatea speră ca la începutul săptămânii viitoare podul să poată fi dat în folosință ”deocamdată  în regim semaforizat, pe un singur sens și fără a se permite accesul peste 3,5 tone, deci va fi numai pentru autoturisme”.

„Mâine sau poimâine se va asfalta, urmând ca deschiderea circulației să se facă în funcție de probele de rezistență a betonului, fie vineri, fie la începutul săptămânii viitoare, luni, cel târziu marți. Având în vedere temperaturile și complexitatea lucrărilor, pentru început podul va merge în regim semaforizat, se va circula pe un singur sens și fără a se permite accesul peste 3,5 tone, deci va fi numai pentru autoturisme.

Am făcut eforturi deosebite pentru a reuși să ajungem în această situație. A fost un moment în care constructorul nu a reușit să facă ceea ce era necesar din punct de vedere financiar o anumită perioadă, dar acum pot spune că sunt într-adevăr optimist pentru prima dată de la începutul lucrărilor pentru că proiectul se va finaliza anul următor.

De ce spun acest lucru? Firma de asociere avea o poprire pe conturi, primăria a trecut prin acest conflict, motiv pentru care nu a depus până la acest moment nici o situație de lucrări. Această poprire a fost ridicată în urmă cu câteva zile.

Toate lucrările care s-au făcut până acum, la proiectul de centură a municipiului Târgoviște, lucrări care depășesc 1 milion de dolari, au fost făcute pe sume avansate de către constructor. În momentul de față s-au depus și situațiile de lucrări, fluxurile financiare pe acest contract se vor derula în mod normal și am convingerea că până la nivelul lunii martie va fi recuperată întârzierea. În momentul de față ca stadiu fizic ne aflăm aproape de 10% în vreme ce pe contract ar fi trebuit să fie undeva la 15% în condițiile în care în decembrie, ianuarie și februarie lucrările ar fi trebuit să fie suspendate. Așa era graficul de execuție. Ori: se va lucra la canalizări, se va lucra la stațiile de pompare. Asta înseamnă că până în martie vom fi lejer peste graficul de execuție pe care constructorul îl are în plan. Punerea în circulație a Podului de la Valea Voievozilor se face cu toate avizele legale.” a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Mai multe detalii în video:

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos