Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Potopul lui Noe a luat o viață în municipiul Lupeni

Ploaia torențială  de  azi  noapte a cauzat pagube importante în vestul Văii Jiului.

Cantitatea mare de  precipitații și scurgerile de pe versanți  a  afectat 60 de curți și subsoluri  în municipiile Lupeni și Vulcan.

Circulația rutieră  a fost afectată temporar  din cauza apei și aluviunilor pe DN 66A. 

Cel care  fost afectat cel mai grav a fost  municipiul Lupeni, respectiv zona Roșia. Aici, pârâul a ieșit din matcă. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a convocat comitetul pentru situații de urgență și au demarat acțiunile de salvare alături de celelalte structure militare: ISU și SMURD.

Și alte cartiere au fost afectate, mașini inundate, subsoluri și acoperișuri sparte, etc.

   

S-a intervenit cu utilaje, cu voluntari pentru a se contracara efectele inundațiilor.   Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță  a făcut  și un apel către cetățeni: ”Rugăm cetățenii să ni se alăture în eforturile pe care le depunem, pentru a interveni cât mai repede în gospodăriile și zonele afectate!, pentru desfundarea canalelor !”. Pentru a se evita panica,  Poliția Locală a fost și ea la datorie. S-a intervenit prompt,  iar efectele inundațiilor au fost minime. Pompierii au  acționat cu motopompe pentru evacuarea  apei din gospodăriile cetățenilo,  dar și cu mijloace specifice  pentru înlăturarea aluviunilor  și materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

 Potopul lui Noe, a luat  și viața unui om. În urma  sesizărilor unor locatari, în subsolul unui bloc a fost  găsit decedat un bărbat, care cel mai probabil a fost electrocutat.

     

Valea Jiului  s-a aflat sub cod portocaliu de vreme mea, de vijelii și averse torențiale, iar  veștile de la meteorologi nu sunt bune, se anunță din nou precipitații și vânt puternic.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării  vântului puternic , să rămână în spații închise  care să le asigure protecția.  De asemenea pentru  limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismeloe se va realiza  în zone ferite, la distanță față de copaci  sau stâlpii de electricitate.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share