Published On: lun, mart. 5th, 2018

PREMIERĂ – ”Mărul de Aur” după Frații Grimm la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Măine de la ora 10.00 si joi, 8 martie de la aceeași oră, sunteți invitați  la premiera spectacolului ”Mărul de Aur” după Frații Grimm, în regia Monica Baldea, Sala Mihai Popescu (Teatrul pentru copii din Târgoviște).

Distribuția: Ana Maria Cucută

Regia tehnică: Mihai Bălăceanu | Sunet și lumini: Andrei Enache

Durata: 45min

Orice spectacol, orice scenariu inițiatic, este o rupere de realitate, o călătorie simbolică care exprimă dorința profundă de schimbare interioară, pentru a descoperi noi orizonturi. Spectatorul, cu toată intenția de a rămâne profan, cu tot liberul-arbitru, intră în ipostaza de coautor și coparticipant, dând frâu liber luptelor interioare, dorințelor, speranțelor, trăind intens momente, pentru a se maturiza și transforma din novice într-un inițiat, alături de eroi.

Spiritul uman, fascinat de simboluri și explorarea de tărâmuri imaginare ca mijloc de satirizare a moravurilor, se confruntă cu propriile lui bariere mentale și își acceptă astfel descătușarea. Se echilibrează, asimilând experiențe exterioare ca făcând parte din propria-i identitate, evoluând în cunoașterea de sine.

Basmul, prin „eroul civilizator”, vorbește pe limba copilului, oferindu-i o idee despre legile care guvernează viața omului, perspectivele asupra lumii, influențându-i inconștient acțiunile.

Fata cu doi ochi, pe tărâmul ignoranței, al invidiei, vicleniei, clevetirii, și-a uitat ea, oare, atributele perfecțiunii ființei umane, datorită căreia a putut să vadă și să fie ajutată de o Putere Divină? Să nu fie asta un exemplu bun pentru noi toți?!

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It