Published On: mie, mai 4th, 2016

Premiera ”Othello”- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

othello

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă sâmbătă, 7 mai, ora 19:00 la premiera spectacolului „Othello”, de William Shakespeare în regia lui Suren Shahverdian. Drama shakesperiană ni-l prezintă pe Othello, o legendă vie, un om nobil, viteaz și victorios.

Acest erou de război revine învingător pentru a-și înfrunta cea mai dificilă provocare a sa: Iago, stegarul său, are un plan machiavelic de a-i distruge viața lui Othello și își alimentează ura cu dispreț și răutate. Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane. Conflictul dintre Othello și Iago este unul dintre cele mai profunde emoțional din scrierile lui Shakespeare. Temele abordate, tentația, gelozia, răzbunarea și dragostea necondiționată, rezonează și în timpurile moderne.

Lumea lui Othello va fi adusă la viață de viziunea regizorului de origine armeană, Suren Shahverdian, împreună cu actorii ce trăiesc prin fiecare replică a presonajelor. O poveste periculoasă despre ambiție, gelozie și dragoste se va desfășura furtunos, până va ajunge la dramaticul său final.

Suren Shahverdian este unul dintre cei mai apreciați regizori armeni din Europa și un prieten vechi al Teatrului Tony Bulandra, unde a mai regizat și spectacolele „Hitler in love” și „Un tramvai numit dorință”. Reîntoarcerea sa la teatrul din Targoviște pentru montarea spectacolului „Othello” este un eveniment îmbucurător atât pentru colectivul teatrului cât și pentru publicul ce i-a aplaudat și regiile anterioare.

Așadar, sâmbătă, 7 mai, la ora 19:00 la Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă premiera spectacolului „Othello”!
Regia: SUREN SHAHVERDYAN
Traducere și adaptare: Valeriu ANDRIUȚĂ

Distribuția:
Othello: Livu CHELOIU
Desdemona: Andrada FUSCAȘ
Iago: Mircea SILAGHI
Emilia: Ela IONESCU
Cassio: Daniel NUȚĂ
Bianca: Camelia PINTILIE
Roderigo: Radu CÂMPEAN
Decor: Mc Ranin | Costume: Mc Ranin și Raluca Frățiloiu | Light design: Adrian Dragomir | Sound desgn: Andrei Mihai | Regie tehnică: Alexandru Mateescu

Comunicat de presa

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It