Published On: mar, apr. 9th, 2019

Prevenirea sindromului Burnout al asistentului social

Sucursala Hunedoara a CNASR, a organizat  în data de 03 aprilie 2019, în intervalul orar 16,00-20,00  workshopul cu tema ”Prevenirea sindromului epuizării profesionale (burnout) al asistentului social”, în localitatea Petroșani.

La acest  eveniment  au participat active,  30 asistenți sociali membri CNASR și 20 studenți ai specializării Asistență Socială din cadrul Universității din Petroșani.

Sindromul Burnout se caracterizează printr-o stare de epuizare, atât fizică cât și psihică, care apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii. Având ca premisa faptul că sindromul epuizării profesionale afectează din ce în ce mai mulți asistenți sociali, a fost necesară organizarea acestui workshop, în contextul celebrării Zilelor Mondiale ale Asistenței Sociale 2019.

 

După ce a fost conturată o privire de ansamblu asupra acestui sindrom, iar participanții au fost familiarizați cu semnalele de alarmă ale epuizarii profesionale, cât și  cu tehnicile de prevenire a apariției sindromului Burnout și de gestionare a stresului, au fost realizate câteva tehnici interactive nonformale de diminuarea a stresului.

 

”Vreau să aduc mulțumiri doamnei Raisa Selaje pentru spațiul Centrului ”Sfânta Ecaterina” pus la dispoziția organizatorilor în mod gratuit, mulțumiri formației de muzica folk ”Floare de Colț” care la finalul evenimentului a contribuit cu ”ingrediente meloterapeutice” la activarea bunei dispoziții a tuuror  participantilor. Mulțumiri adresez și  asistenților sociali ai CNASR-Hunedoara participanți și studenților implicați!” a ținut să trasmită  Felicia Andrioni , organizatorul evenimentului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It