Published On: lun, mai 13th, 2019

Primăria Târgoviște a găzduit astăzi Caravana Smart City. Aplicație de raportare a incidentelor

Caravana Smart City a ajuns astazi și în municipiul Târgoviște, după ce a vizitat deja și orașele Sibiu, Cluj, Buzău, Călărași, Iași și Bacău.

Caravana Smart City este primul program național de promovare a conceptelor smart city, de familiarizare a factorilor decidenți în privința celor mai noi soluții inteligente de interes pentru comunitățile locale.

Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și Ministerului Energiei, Caravana Smart City vizează prezentarea soluțiilor și produselor inteligente direct către beneficiarii acestor servicii – administrația centrală și locală.

Astăzi, caravana a ajuns la Târgoviște, unde a avut loc o dezbatere la sediul Primăriei municipiului, cu primarul Cristian Stan în rol de gazdă. Edilul a vorbit despre implementarea conceptului de „smart city” în dezvoltarea urbanistică a municipiului, anunțând, în premieră, lansarea unei aplicații de raportare a diferite incidente în municipiul Tâgoviște:

”A fost o dezbatere interesantă, cu accent pe solutiile de eficientizare a actului administrativ si de interactiune cu societatea civila. Conceptul de Smart City are numeroase aplicatii in cadrul proiectelor accesate de catre administratia publica locala targovisteana, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizarea energetica a sistemului de iluminat public din municipiul Targoviste.

Tot legat de acest subiect, in cel mult 3 saptamani, targovistenii vor avea la dispozitie propria aplicatie de raportare a incidentelor astfel incat sa fie facilitata transmiterea continua si structurata a informatiilor dinspre cetateni spre administratia publica si invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent ca ne referim la deseuri, iluminat public, salubritate, caini fara stapan, parcuri si zone verzi, subiecte care tin de politia locala, etc.

De remarcat ca utilizatorul care a facut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe masura ce statusul acestuia se modifica in cadrul activitatii de solutionare.

Folosind aceasta tehnologie, Primaria Targoviste va putea in plus anunta cetatenii prin notificari si localiza pe o harta orice lucrare sau investitie, precum si aspecte care tin de inreruperea furnizarii unei utilitati, accidente rutiere, etc. Aplicatia va avea si un modul de promovare turistica, va putea fi descarcata din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numarului de telefon.” a explicat Daniel Cristian Stan.

Sursa: Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate

Mai multe detalii in conferinta de presă:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It