Published On: mie, mart. 20th, 2019

Primăria Târgoviște a început lucrările de reabilitare pentru o nouă stradă în cartierul Matei Voievod

Primăria Târgoviște a demarat o nouă serie de lucrări de reabilitare pe strada Udrea Bălcescu din cartierul Matei Voievod. Proiectul are o valoare de 2,6 milioane de lei și vizează lucrări de infrastructură și pe strada Plevnei, din același cartier. 

Tot astăzi a avut loc și o conferință de presă susținută de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, unde a fost prezentat stadiul investițiilor la infrastructura ruieră, dar și la cea educațională.

”Sperăm ca până la sfârșitul lunii aprilie, toate lucrările pe cele două străzi să fie finalizate. De doi ani, în cartierul Matei Voievod, s-a intervenit pe străzile Legumelor, Grădinarilor, Barbu Lăutaru, Sârbilor. Lucrările fac parte dintr-un program de modernizare a infrastructurii municipiului Târgoviște, care se realizează pe fonduri de la bugetul local. Și care mai cuprinde intervenții pe străzile Tighina, Herța, pe Tudorică Popescu, Nifon, pe Constantin Cantacuzino, turnarea celui de al doilea strat de asflat în Cartierul Priseaca, dar și alte investiții. Modernizarea și reabilitarea străzii Cronicarilor, sau a Calafat. Per total sunt 10 km de străzi fără a lua în considerare lucrările din cartierul Priseaca.

În plus, față de aceste proiecte, mai sunt încă 5 proiecte pe ceea ce înseamnă extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile și a rețelelor de canalizare, proiecte care vizează atât cartierul Priseaca, dar și străzi cum ar fi Cornel Popa, Nicolae Bălcescu, Tighina, proiecte care trbeuie să se finalizeze în următoarele trei luni, pentru a ne permite intervenția la asfaltare și modernizare integrală a arterelor rutiere vizate.

Acum 10 zile am semnat contractul de finanțare pe Școala Matei Basarab, s-a semnat și contractul de execuție de lucrări, deci s-a finalizat și licitația cu privire la Școala nr.13. Săptămâna viitoare se va semna și contractul de investiții pentru Școala Mihai Viteazul, cu o durată de execuție de 12 luni.

Va urma Grădinița nr.8, tot pe fonduri europene, și tot aici se mai adaugă cele 7 proiecte de investiții pe care le avem pe PNDL, plus Grădinița din cartierul Sagricom, pe fonduri europene, în baza unui parteneriat între ministerul Educației și Primăria Municipiului Târgoviște, lucrări care vor debuta în următoarele 30-60 de zile. Tot ce înseamnă infrastructură educaționalî în Microraionul IX, va fi reabilitată, pe surse atrase, două pe fonduri europene, și o unitate de învățământ prin PNDL.” a declarat primarul muncipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Mai multe detalii in VIDEO:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It