sâm. dec. 14th, 2019

Oficial Media

Stiri, evenimente, opinii, atitudine

Primăria Târgoviște a primit vizita Excelenței Sale, Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România

Astăzi, 17 aprilie a.c., o delegație din Republica Populară Chineză, condusă de Excelența Sa Jiang Yu, ambasadorul republicii în România, a efectuat o vizită oficială în județul Dâmbovița. Din delegație au mai făcut parte: Zhao Lei și Liu Yang, reprezentanți ai ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Prima vizită a avut loc la Primăria Municipiului Târgoviște, acolo unde Excelența Sa Jiang Yu a fost primită de către primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, Ionuț Ghibanu – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei și președinte al filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie, Raul Pavelescu – directorul filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie și Gheorghe Popescu – președintele Asociației de Prietenie România-China.

”Am avut onoarea de a primi astazi vizita Excelentei Sale doamna Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, municipiul Targoviste reprezentand si prima destinatie aleasa de inaltul oficial chinez, tinand cont de faptul ca ieri a depus scrisorile de acreditare.

De mentionat ca in acest an se implinesc 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Republica Populara Chineza, tara cu o istorie de peste 5000 de ani si care reprezinta principalul partener economic al Romaniei din Asia.

Am constatat cu bucurie interesul aratat de catre distinsul nostru oaspete in directia dezvoltarii relatiilor de colaborare in domeniul economic, educational, dar si turistic, aspecte deosebit de importante, in contextul in care Republica Populara Chineza reprezinta cea de-a doua economie mondiala, iar numarul turistilor chinezi depaseste 130.000.000 anual.” a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Mai multe detalii in VIDEO:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments