Published On: mie, mart. 28th, 2018

Primăria Târgoviște: ”EU SPER-Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate ROMLUX”

Administrația locală târgovișteană va implementa un proiect care vizează dezvoltarea comunității marginalizate “Romlux” în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Obiectivul specific 4.1.

Proiectul, sub denumirea ”EU SPER-Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate ROMLUX” are o valoare de 17.218.266,53 de lei, dintre care 98% sunt fonduri nerambursabile din valoarea totală eligibilă aprobată de către Uniunea Europeană.

Astăzi au fost aduse noi informații cu privire la implementarea investiției în capitalul uman de către primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, consilier primar, Cosmin Bozieru și Marcela Iordache, director DAS Târgoviște.

”Un proiect de aproximativ 4 milioane de euro, foarte important pentru comunitatea marginalizată Romlux, care, spunem noi, va reduce considerabil situația socială de ”neintegrare”. La acest moment este semnat contractul de finanțare. Sunt acordate 384 de pachete educaționale, 350 de subvenții. Vor fi 106 persoane angajate și 106 de subvenții acordate angajatorilor timp de 12 luni. Este vorba de 900 de lei pentru fiecare persoană angajată. 100 de persoane vor participa la cursuri de formare antreprenorială, vor fi realizate 100 de planuri de afaceri, dintre care 28 vor fi selectate pentru acordarea de subvenții în valoare de 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. 30 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu. 200 de gospodării vor primi sprijin în vederea reabilitării locuințelor. Consiliere juridică pentru 150 de persoane.” (Daniel Cristian Stan)

Mai multe detalii in VIDEO:

Obiectivul proiectului: Obiectivul general al proiectului il reprezintă promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei discriminări prin susținerea, de către parteneriatul creat a activităților orientate către integrarea socio-economică a unui număr de 570 de persoane dintre care 96 de copii din comunitatea marginalizată (prioritatea de investiții 9.ii) din orașul Targoviște într-o perioadă de 36 luni.

Activitațile care susțin îndeplinirea acestui obiectiv sunt realizate prin intervenții în domenii sociale relevante cum ar fi: educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale, locuire și informarea membrilor comunității cu privire la drepturile lor sociale și cetățenești.

Suma solicitată: 19.190.787,17 lei

Parteneri implicați: Lider de parteneriat –Municipiul Targoviste

Partenerul 1 – SC INTRATEST SA

Partenerul 2- Asociatia PartNET

Partenerul 3 – Directia de Asistenta Sociala

Partenerul 4 – Asociatia Targoviste spre Europa

Partenerul 5 – Colegiul National Constantin Cantacuzino

Partenerul 6 – Gradinita nr. 15

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos