Published On: mie, mart. 14th, 2018

Primăria Târgoviște- evacuarea apelor din zonele Romlux, Aleea Mânăstirea Dealu și Priseaca

Subiectul conferinței de presă de la Primăria Târgoviște – evacuarea apelor din zonele Romlux, Aleea Mânăstirea Dealu și Priseaca. Primarul Daniel Cristian Stan a expus măsurile care au fost luate în urma ploilor abundente din ultima perioadă. 

Primăria Târgoviște- evacuarea apelor

”Ieri am avut câteva probleme legate de căderea de precipitații, în sensul că, deși nu a plouat foarte mult am avut acumulări de apă în anumite zone din municipiul Târgoviște. În prima parte a zilei am avut probleme destul de mari în zona Priseaca, pe strada Teilor, pe strada Crângului până la orele 18:00 s-a intervenit cu motopompe, s-a acționat cu echipaje de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Târgoviște și ISU Basarab I, cărora vreau să le mulțumesc pentru că au acționat foarte repede.

În a doua parte a zilei cele mai mari probleme au fost în zona Romlux și pe Aleea Mânăstirea Dealu, unde situația a devenit îngrijorătoare și dintr-un alt punct de vedere. Dacă până acum existau acele rigole mari, șanțuri de colectare a apelor, care erau mai ales pe terenurile agricole, în urma extinderii construcțiilor și în urma amenajărilor făcute pe terenurile agricole, aceste rigole au fost acoperite. De exemplu în Priseaca, din cauza unor asemenea amenajări apa a venit către case  iar pe Aleea Mânăstirii, pe raza comunei Aninoasa exista o astfel de rigolă care a fost acoperită și toată apa care s-a adunat de pe dealurile din zonă s-a acumulat către locuințe. Probabil la o ploaie mai puternică vor fi din nou probleme.

Vom face o evaluare a situației, vom identifica proprietarii pe ale căror terenuri se găsesc aceste rigole de preluare a apelor pluviale și îi vom soma să deblocheze toate aceste amenajări care au fost făcute și care determină inundații. Pe Aleea Mânăstirii va trebui să decolmatăm aceste rigole, chiar dacă unele sunt pe proprietate privată, astfel încât apa să ajungă în canalul colector care reprezintă granița dintre Târgovișe și Răzvad.” a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan în conferința de presă care a avut loc astăzi.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It