Published On: joi, nov. 23rd, 2017

Primăria Târgoviște a primit vizita ambasadorului Irlanda în România

 Ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely a fost astăzi prezent în județul Dâmbovița și în municipiul Târgoviște. După vizita pe care a realizat-o la Consiliul Județean Dâmbovița, ambasadorul a fost invitat la Primăria Târgoviște. Primarul orașului, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu au primit vizita Excelenței Sale în Sala Florentină a municipalității. VEZI GALERIE FOTO

”Am avut o discuție legată de oportunitățile, de posibilele investiții care ar exista aici la nivelul orașului Târgoviște. Am făcut o prezentare a municipiului, a trecutului istoric și a investițiilor importante pe care le avem pe fonduri europene. Excelența Sa s-a arătat încântat încă de când a venit de municipiul Târgoviște, și a promis că va reveni în orașuș nostru și în calitate de turist. Am discutat despre românii care lucrează în Irlanda și despre beneficiile pe care acest lucru îl are, și că investitorii irlandezi își doresc să vină să investească în companii românești, astfel încât atât Irlanda cât și România să aibă de câștigat. Am discutat despre forța de muncă din Târgoviște, care este una bine calificată, având în vedere faptul că orașul nostru a reprezenat un centru industrial puternic, cu o industrie bine reprezentată în trecut.” a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan.

E.S. Derek Feely s-a declarat interesat de cele prezentate, de potențialul județului Dâmbovița, și a menționat faptul că se va asigura ca investitorii irlandezi să afle de toate oportunitățile existente la nivelul județului Dâmbovița. De asemenea, a precizat faptul că, în prezent, companiile irlandeze sunt interesate să dezvolte, în România, afaceri în domeniul IT, deși sunt multe alte domenii în care există posibilitatea ca, în viitor, să fie puse bazele unei colaborări bilaterale avantajoase. În principal, este vorba despre turism, educație și agricultură:

Din ce în ce mai multe companii se orientează către piața românească, deschizând birouri în orașele din România. Scopul vizitei mele în județul Dâmbovița este acela de a îmbunătăți  profilul și imaginea companiilor irlandeze pe piața românească și de a identifica oportunități de colaborare între companiile din Irlanda și cele din județul Dâmbovița. Există multe similitudini între economiile noastre și sunt foarte multe domeniile în care putem colabora, precum: agricultura, produse alimentare, IT (domeniu de care Irlanda este foarte interesată să-și stabilească prezența pe piața românească), educație, turism”.

 

VEZI GALERIE FOTO

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It