Published On: mie, iul. 18th, 2018

Primăria Târgoviște – reabilitare pe strada Urmuz și stadiul lucrărilor la infrastructura rutieră

Primăria Târgoviște a început o nouă lucrare de reabilitare a infrastructurii în municipiul Târgoviște. Este vorba de strada Urmuz din Microraionul V, acolo unde au fost dărâmate în jur de 40 de garaje și urmează ca locuitorii din această zonă să se bucure de locuri de parcare, iluminat stradal reabilitat și canalizare pentru preluarea apelor pluviale. La fel și strada Ion Ghica din același cartier va beneficia de modernizare și reparații.

Mai multe detalii a oferit primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan în conferința de presă care a avut loc în această dimineață.

”În microraionul V se derulează două proiecte de infrastructură importante. Unul din proiecte vizează această zonă iar cel de al doilea se referă la strada Ion Ghica, acolo unde s-au realizat și anul trecut lucrări de reabilitare dar este o altă zonă a străzii respective. În acest moment aici au fost realizate lucrări de desființare a garajelor, au existat în jur de 40 de garaje în această zonă. Urmează să se facă locuri de parcare și lucrări de reabilitare a iluminatului pubic, de preluare a apelor pluviale, întreaga zonă va fi schimbată radical. Cam același tip de lucrări vor fi și pe strada Ion Ghica. În total avem lucrări în valoare de aproximativ 1 milion de lei la cele două investiții iar suprafața totală care va fi reabilitată are aproximativ 10.000 metri pătrați. Cu aceste investiții se închid lucrările de reabilitare la infrastructura rutieră în Microriaonul V, fiind un cartier reabilitat integral pe această zonă. Tot aici are loc și o lucrare de schimbare a unei canalizări, iar într-o lună și jumătate, toate lucrările de aici vor fi finalizate.

Tot în aceste zile se lucrează la două artere importante din municipiul Târgoviște, pe strada Cetății și strada Gimnaziului. Vrem să le finalizăm cât mai repede, să turnăm asfaltul și să evităm disconfortul din trafic generat de lucrări.” a declarat edilul.

Au fost făcute precizări și cu privire la stadiul lucrărilor care vizează infrastructura educațională.

”Pe 25 și 26 iulie vom avea vizite în vederea procedurii de evaluare tehnică și financiară pentru Școala nr.8, Școala nr.13 și sperăm să încheiem conractele de finanțare cât mai repede. Contactul de finanțare va depăși 10 milioane de euro pentru ambele unități de învățământ. Și mai este și Școala Tudor Vladimirescu pe axa 10 pe fonduri europene. La fel și grădinița nr. 8 și în acest moment se lucrează la Creșa grădiniței nr.8.  Un proiect finanțat prin PNDL, cu o valoare de peste 2 milioane. Vorbim de o reabilitare totală, plus o extindere, parter plus etaj,  în condițiile în care avem foarte multe solicitări pentru creșe. În total prin PNDL II sunt cuprinse 6 creșe din muncipiul Târgoviște pentru reabilitare.” a concluzionat Daniel Cristian Stan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex


YouTube Oficial Media

Pin It