03/06/2020

Primarul orașului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual- prima vizită în municipiul Târgoviște

În această dimineață la Primăria Târgoviște a avut loc o conferință de presă cu ocazia vizitei delegației spaniole, din care face parte primarul orașului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual. Întrevederea face parte din colaborarea și înfrățirea celor două municipii, Castellon de la Plana și Târgoviște la data de 6 septembrie 2017. Mai multe detalii AICI.

Demersurile de înfrățire au fost începute încă din anul 2016 din august, de la prima vizită (23 august 2016) a primarului Daniel Cristian Stan în orașul Castellon de la Plana, acolo unde au avut loc întâlniri cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunităților de români stabilite acolo. Temele abordate pentru colaborare sunt legate de ”sfera servicilor publice, cu accent pe educație, siguranță publică, asistență medicală, protecția copilului, dar și pe zona investițională sau pe problematica integrării românilor. Prezența celor peste 15.000 de târgovișteni în Castellon impune cu necesitate o responsablitate comună a celor două administrații locale.” a punctat edilul Târgoviștei în urma vizitei din 2016.

Numărul românilor rezidenţi în Castellon de la Plana este de aproximativ 18.000 – 20.000 de persoane, iar în provincia Castellon, de circa 52.000 persoane. Este vorba vorba de o comunitate tânără, aproape 90% dintre românii de aici având între 16 şi 64 de ani.

Primarul orașului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual se află la prima întâlnire cu municipiul Târgoviște. Tot astăzi au fost vizitate și obiectivele turistice, Complexul Turistic de Natație și Curtea Domnească. Programul delegației se va încheia, joi, 19 aprilie 2018.

La conferința de presă au fost prezenti primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și Cosmin Bozieru, consilier primar.

„Ca prima masura concreta, am hotarat demararea unui proiect de schimb de experienta si colaborare in domeniul educational, proiect in cadrul caruia, elevii merituosi dintr-un oras infratit, vor avea posibilitatea de a lua contact direct, in cadrul unor burse municipale, cu sistemul educational din celalalt oras.
Aceasta intalnire reprezinta si un mesaj puternic de sustinere pentru cei aproximativ 15.000 de damboviteni si targovisteni care traiesc si muncesc in Castellon de la Plana.
Multumesc doamnei Amparo Marcu Gual pentru deschiderea aratata fata de problemele comunitatii targovistene din Castellon de la Plana, administratia locala spaniola sprijinind si o serie de evenimente culturale organizate de puternica comunitate romaneasca de acolo!”
a declarat edilul orașului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Amparo Marco Gual, date biografice

Diplomă în economie și managementul afacerilor de la Universitatea din Valencia. Doctor în Administrarea și Managementul Afacerilor la Universitatea Jaume I. Profesor la Departamentul de Finanțe și Contabilitate al UJI. Titular al Academiei Europene de Management și Economie de Afaceri. Face parte din Asociația Europeană de Management al Afacerilor și Economie.

Este în prezent primarul Castellón din mai 2015. A fost anterior consilier și purtător de cuvânt al Grupului Socialist Municipal al orașului Castellón de la 11 iunie 2011 Membru al Delegației Castellón. A fost membru al Parlamentului Valencian în legislatura VI și VII (2003-2011), unde a fost purtător de cuvânt pentru industrie, comerț și turism, afaceri, universitate, știință și inovare.

A făcut parte din Consiliul de administrație al Caja Rural Castellón, Consiliul guvernatorilor al Cooperativei Agricole San Isidro de Castellón și Consiliul de Administrație al Castellón și Fundația San Isidro Intercoop. Face patrte din consiliul de administrație al AMPA al CEIP Fadrell și al Consiliului școlar al CEIP Fadrell. A fost vicepreședinte și secretar al Asociației de Vecinătate timp de 18 ani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share