: vineri 16 mai 2014

Primul Razboi Mondial intr-o imagine

La 100 de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial, este inca greu de inteles cat de mare a fost partea de glob afectata de acesta. Stim doar ca tragicul conflict a atins toate continentele, grabind sfarsitul imperiilor europene.

Un utilizator al Reddit, pe numele sau virtual Srirachachacha a creat o animatie de tip GIF pentru a demonstra uimitoarea intindere a razboiului in lume, facand diferenta clara intre Puterile Centrale (portocaliu inchis) si Aliati (verde inchis), si coloniile, dominioanele si teritoriile acestora (verde sau portocaliu deschis, in functie de apartenenta la Puterile Centrale sau Aliati ). Zonele reprezentate prin culoarea gri sunt cele ramase neutre..

Click pe poza pentru a o mari

Primul Razboi Mondial a inceput sub forma de conflict militar intre Imperiul Austro-Ungar si Serbia, ca urmare a uciderii Arhiducelui austro-ungar Franz Ferdinand  de catre un asasin sarb. Datorita unei impaienjeniri a aliantelor defensive, conflictul s-a metamorfozat cu rapiditate intr-un adevarat razboi, absorbind lumea aproape in intregime.

Cand razboiul a luat sfarsit, Imperiile Rus, Otoman, Austro-Ungar si Prusac se prabusisera. Razboiul a luat aproximativ 37 de milioane de vieti.

Citeste si ...

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA
Babel Fast

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

STIL DE VIATA

Etichete

Related Post