" /> PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in intervalul 9-16 ianuarie | Oficial Media
Published On: lun, Ian 9th, 2017

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in intervalul 9-16 ianuarie

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare geroasă, atât ziua cât şI noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26 șI -10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -29 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est, iar în cursul zilei şi în sud-vest. Va mai ninge slab,
local în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat şi Oltenia şi numai izolat şi trecător în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în Moldova, Banat şi Crişana, dar şi în zonele de munte şi pe litoral. Mai ales în a doua parte a intervalului, izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine geroasă, atât ziua cât şi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -11 grade, iar minima va fi de -18…-19 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -23 de grade.

Cerul va mai prezenta unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii de ninsoare slabă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

10.01.2017, ORA 08 – 11.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare geroasă dimineaţa şI noaptea, iar în centru, sud şi est, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 șI -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -25…-22, izolat, în zonele depresionare din nord-vest şi centru șI în jur de -4 grade pe litoral.

În cursul zilei cerul va fi variabil în cea mai mare parte a ţării şi doar izolat va ninge slab în nord-est şi în extremitatea de sud a teritoriului.

Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud-est, ninsorile se vor extinde şI local se va depune strat nou şI consistent de zăpadă.

Pe litoral, spre sfârşitul nopţii, precipitaţiile vor fi mixte şI se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, dar în cursul nopţii în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei se va intensifica şI temporar va viscoli şI spulbera zăpada.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine geroasă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea va ninge şi vântul va deveni în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -10 grade, iar minima va fi de -12…-11 grade.

11.01.2017, ORA 08 – 12.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și-6 grade. Cerul va fi mai mult noros.

În cursul zilei va continua să ningă în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi local în Muntenia, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să depăşească 55…65 km/h.

Pe litoral, la început, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. În restul zonelor, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe, îndeosebi spre sfârşitul intervalului. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI

Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -14…-12 grade.

12.01.2017, ORA 08 – 13.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să crească, astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 3
grade, iar cele minime între -11 și 0 grade. În interiorul arcului carpatic și la munte, vor fi înnorări și ninsori, mai ales spre seară și noaptea, când, în Banat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie, determinând formarea de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi doar izolat vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări în Câmpia Română, Delta Dunării și Câmpia de Vest, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare viscolind și spulberând zăpada.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil și vântul, în general, moderat. Temperatura aerului va continua să crească.Maxima se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar minima va fi de -8…-7 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL

13.01.2017, ORA 08 – 16.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Temperatura aerului va continua să crească, în primele două zile, apoi va marca o ușoară scădere. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, îndeosebi în prima parte a intervalului.

BUCUREŞTI

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în zilele precedente, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.

sursa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

OFICIAL MEDIA
Pin It