Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PROGRAM PADINA FEST 2016 – CINE URCA PE SCENA PADINA FEST

Padina Fest 2016 Oficial Media

Evenimentul, care se desfăşoară de 7 ani, la 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, propune anul acesta un line-up exclusiv românesc, astfel că, între 28 şi 31 iulie 2016 vor sosi la Padina unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock şi electro.

Joi, 28 iulie 2016
19.00 – 20.00 THE YOUNGEST OF MY SONS

The Youngest of my Sons – Una dintre trupele aparute recent pe scena romaneasca de indie si rock alternativ, The Youngest of my Sons aduce pentru public o muzica bine conturata, ce trece de la inocenta la melancolie, prin tot spectrul de trairi intense. Melodiile se construiesc pe baza unor idei simple, a elementelor cotidiene traduse in sunet.

20.00 – 21.00 PAPER MAGIK

Paper Magik – Este un proiect inovativ pe piata muzicala din Romania. Mai mult despre oameni si povesti decat doar despre muzica, paper magik transpun in piese care nu pot fi incadrate într-un singur gen muzical cele mai profunde emotii. De aceea, mai bine am spune ca ei canta origami rock, decat sa ne complicam cu definirea unui stil atat de eterogen.

21.00 – 22.00 TERTIP

Tertip – Este o trupa din Brasov infiintata la inceputul anului 2015 de catre Diana Dolcan si George Pandrea. Stilul abordat reprezinta un melange versuri si inflexiuni RnB, beat-uri hip hop si texturi electronice ce confera fiecarei piese o lume si o traire proprie.

22.00 – 23.00 FRIED FRIEND

Fried Friend – Sound-ul Fried Friend poarta atat marca instrumentului acustic sau analogic cat si a sunetului digital condus de sintetizatoare, drum machine-uri, sample-uri, etc. La baza stilul Fried Friend este Rock & Post-Rock Electronic cu accente puternice de DNB.

Vineri, 29 iulie 2016
18.00 – 19.00 PIXELS
PIXELS – Padina Fest 2016

Pixels, “o trupa ca o nava spatiala”, a carei muzica poate fi asemuita cu un tablou de Gottfried Helnwein sau H.R.Giger, e un proiect demarat in 2006. De atunci motoarele sale tot ard si pauza ar face mai ales pentru o aterizare pe muntele Buzludzha din Bulgaria. Cei care-i asculta nu se tem de pastila rosie, sunt toti bineveniti intr-o lume alternativa si stiu ca Pixels “nu canta despre locuri comune, ieftine si ce se cere”. O trupa de oameni care nu-si refuza nicio excentricitate stupida, a carei muzica (un mix de ritmuri indie-rock combinate cu electronic-new wave) merge ascultata in timp ce soarele rasare, dupa o noapte alba.

19.05 – 20.20 EMIL
EMIL – Padina Fest 2016

E.M.I.L. este o formație de punk rock, ska din România, înființată în luna martie a anului 2000. Initialele E.M.I.L. vin de la prescurtarea expresiei “Emo Men In Love”.

20.20 – 21.50 COMA
COMA – Padina Fest 2016

Coma este formație rock românească, înființată în anul 1999, în Bucuresti, ca grup nu metal, din foști membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe/artiști precum Linkin Park,Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

21.50 – 23.35 ROBIN AND THE BACKSTABBERS
Robin and The Backstabbers – Padina Fest 2016

Robin and the Backstabbers este o formație românească de pop melodramatic din București, fondată în 2010. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Nuțescu (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) și Andrei Fântână (clape, saxofon, acordeon, chitară, muzicuță). Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, și a cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth. Robin and the Backstabbers a lansat două albume de studio, Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad, respectiv Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel’sk. Ambele albume fac parte dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Vladivostok.[2] Stalingrad a fost bine primit de către critici, formația câștigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit și premiul pentru artistul anului. Arhanghel’sk a fost primit cu critici mixte.

23:35 – VITA DE VIE
Vita de Vie – Padina Fest 2016

Vița de Vie este o formație de rock alternativ (ocazional influențe rap, hardcore, jazz, și reggae) din România, formată în 1996. Primul lor album, “Rahova”, a fost realizat în 1997. Ultimul album numit ‘Acustic’ a fost lansat pe 5 aprilie 2013, impreuna cu ziarul Gazeta Sporturilor. Concertul de lansare a avut loc pe data de 8 aprilie, la Teatrul National.

Sambata, 30 iulie 2016
18.00 – 19.00 WE SINGING COLORS
WE SINGING COLORS – Padina Fest 2016

We Singing Colors este o trupă de muzică indie-folk, lansată în 2010 la iniţiativa lui Andrei Haţegan (chitară, voce), solitsul de la The Amsterdams. Acestuia i s-au alăturat Roxana Niculae (voce şi „alte jucării“) şi Vlad Ionescu (tobe), alcătuind forma finală We Singing Colors. „Made of Wool, made of heavy metal“ este albumul de debut al trupei şi a fost lansat pe 10 aprilie în Energiea. Acesta poate fi ascultat în întregime pe site-ul Deezer.ro

19:05 – 20.20 BABA DOCHIA
Baba Dochia – Padina Fest 2016

Baba Dochia există în formula Leon Lototchi și Marius Pop din anul 2006, în 2012 alăturându-li-se pe partea de vizualuri Cristi “No Bijoux” Cânpean, care își aduce nesfârșita contribuție la show-urile live pe care trupa le susține în țară. Aflată în plin proces de formare a full band-ului care va întregi magia ce se creează din sintetizatoare, drum machine, tobe reci și proiecții, trupa se bucură de complimentul de a deschide în luna aprilie scena unuia dintre cei mai mari artiști electronici de peste hotare (Blackbird Blackbird, SUA). Vaporii de inspirație din Team Sleep, Death In Vegas, Apparat, Archive, Amon Tobin sau Glitch Mob le transformă muzica fabricată din post-rock, glitch sau psihedelic în mina de electro a publicurilor românești și, în curând, a celor străine. Melodiile Baba Dochia urmează să fie incluse pe primul album al trupei. Materialul se lasă așteptat pe un orizont de timp condiționat numai de puterea nemărginită a publicului de a-i determina să își îmbogățească playlist-ul pe care îl au pregătit pentru serile dintre cele mai lungi în care creează live. Trupa conturată în senzații de abordarea fantastică a coloșilor de la Boards of Canada promite pentru seara de 19 aprilie un show dinamic, departe de circuitele plate cu care publicul român s-a lăsat obișnuit. Ca de fiecare dată, Brain Events lansează invitația pentru o experiență și nu pentru un concert, iar Baba Dochia așteaptă să vă convingeți în număr cât mai mai mare că numele li s-a creat numai din adevăruri.

20.20 – 21.50 GOLAN
Golan – Padina Fest 2016

Ernesto, 25 de ani, Mihai, 26 de ani si Alex, 32 de ani sunt cei trei “golani” despre care toata lumea a aflat atunci cand piesa lor, Promises, a circulat pe retelele sociale zile la rand, ca o veste buna. Am vorbit cu trupa GOLAN despre ce inseamna acest proiect muzical, in ce consta inovatia si cum vad baietii evolutia lor pe scena din Romania.

21.50 – 23.35 GOJIRA & PLANET H
Gojira & Planet H – Padina Fest 2016

Producatori experimentati, Gojira si Planet H au descoperit o compatibilitate sanatoasa lucrand impreuna in studio. S-au cunoscut in cadrul proiectului “Green Channel”, unde Paul (Planet H) avea o emisiune de rock, dar au inceput sa colaboreze intens in ultimii doi ani. In viitorul foarte apropiat, cei doi vor lansa noul lor videoclip, pentru piesa “Fac ce-mi place”, in colaborare cu Doc & Deliric. Pe numele sau real George Andreescu, Gojira activeaza inca din 2005 pe scena muzicala electro-techno-pop autohtona, fiind renumit pentru mixurile sale de bass imbinate cu ritmuri techno, breakbeat si dubstep. A studiat pianul si a facut canto la scoala de muzica din Slobozia, facand naveta intre acest oras si Tandarei – localitatea natala. Predispus la combinatii noi si indraznete, prestatiile sale ofera ascultatorilor un plus de adrenalina, reusind sa le aduca zambetul pe buze si sa ii imbie la dans. Debutand ca opening act pentru Faithless, Gojira a continuat sa apara pe scena alaturi de nume ca Prodigy, Pendulum, Massive Attack, Tricky, Nero, Borgore, Foreign Beggars, Kode 9, Noisia, Flux Pavillion, Emalkay, Caspa, Stanton Warriors, Plump Djs, Annie Nightingale si multi altii. Planet H (Paul Opris) este muzician si producator originar din Cluj-Napoca, absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din acelasi oras. A pus bazele formatiilor rock Narkoma si Godmode, dar de 10 ani face in paralel si muzica electronica. A inceput cu IDM, trip hop, iar in ultimii trei ani a decis ca e timpul sa experimenteze si ritmuri de dubstep si drum and bass. Este renumit pentru remixurile dubstep ale pieselor: “Varza” (Vita de Vie), “Ne place” (ROA) sau “Coboara-ma in Rai” (Coma). In prima jumatate a lui 2012 a produs impreuna cu Gojira piesele “Da-i mai tare” (feat. DOC) si “Fugi!”(feat. Deliric 1) – colaborari cu doi dintre cei mai populari artisti hip-hop din Romania. In ultimii ani, a impartit scena cu nume precum Deftones, Borgore, Vaski, BAR9, Calvertron, P Money, Alix Perez, Psychofreud etc.

23.35 – SUIE PAPARUDE
Suie Paparude – Padina Fest 2016

In toamna anului 1993, are loc lansarea trupei, avand 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre – Dobrica) si un clapetist (Mihai Campineanu – Michi), abordand un stil alternativ-new-wave. Un an mai tarziu, trupa ramane in componenta clasica de doi: Michi si Dobrica. In 1995, Suie Paparude ajunge la 3 membri, prin includerea lui DJ Vasile in trupa. In aceasta componenta, trupa scoate primul album, intitulat SUIE PAPARUDE. Albumul contine piese ca La Mare, devenita hit national, precum si piese ca Peace & Unity. I feel You, piese chill ca Blue Wate Life by Night, care au marcat inceputurile muzicii electronice in Romania. Este perioada in care Suie Paparude canta aproape saptamanal in Studio Martin, punand bazele scenei de muzica elctronica din Romania impreuna cu DJ Vasile, Nikky4, Seba, Vladone si altii. La sfarsitul lui 95, DJ Vasile paraseste grupul, pentru a urma o cariera solo. Doi ani mai tarziu (1997), Suie Paparude, lanseaza al doilea album: SALVEAZA-TE. De pe acest album este extras single-ul Iarba Verde De Acasa, videoclipul fiind realizat de Tudor Giurgiu. In decembrie `98, Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul MUSCA. Cam in acceasi perioada, Suie Paparude incepe lucrul la cel de-al treilea album URBAN, ce apare in primavara anului 2000. In anul 2001, li se propune sa includa piesa “Ajutor” pe coloana sonora a filmului hollywoodian Inahbited. In 2003, in trupa este cooptat Junkyard. In acelasi an, Suie lanseaza albumul ATAC LA PERSOANE. De pe acest album sunt extrase single-urile Hard Dub, Atac la Persoane, amandoua piesele avand videoclipuri. Urmeaza albumul nr 5 SCANDALOS, in decembrie 2004. Pentru Inimi, Scandal sunt piesele cele mai cunoscute de pe acest album precum si piese ca White Style, Cronica, Viitorul e In Trecut care nu au beneficiat de videoclip. In februarie 2005, Suie Paparude primeste premiul pentru cea mai buna piesa de club “Pentru inimi”, acordat in urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards.

Duminica, 31 iulie 2016
12.00 ORCHESTRA SIMFONICĂ MUNTENIA
ORCHESTRA SIMFONICĂ MUNTENIA – Padina Fest 2016

Distribuie acest articol Oficial Media
Share