Published On: mar, mai 8th, 2018

Programul Național de Dezvoltare Rurală, explicat cu amănunte celor ce activează în agricultura timișeană

Programul Național de Dezvoltare Rurală. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a organizat  o nouă sesiune de conferințe de specialitatec cu tema „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. NOUTĂŢI 2018”.

Conferinţa a fost susţinută de reprezentanți ai CRFIR 5 Vest ce după o prezentare generală au făcut precizări punctuale la diverse aspecte concrete ce țin de finanțare:
Iulian Bucătaru, director general adjunct, Adelina Pepa director la OJFIT Timiș, Antin Popa, Șef serviciu, Daniela Mitoiu, Expert evaluare şi Gheorghe Nan, șef serviciu. Din parte Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a participat vicepreședintele Darius Georgiu.

Specialiștii AFIR au prezentat Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. S-a insistat mai cu seamă pe următoarele măsuri:
– sM4.1 „Investiții în exploatații agricole”;
– sM4.1a „Investiții în exploatații pomicole”;
– sM4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”;
– sM4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”;
– sM6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”;
– sM6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”;
– sM16.1 și 16.1a „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol și pomicol”;
– sM16.4 și 16.4 a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și vertical între actorii din lanțul de aprovizionare”

.

Este  cel de-al șaptelea  seminar de instruire și informare a firmelor cu privire la noutățile legislative europene și naționale, în cadrul programului anual organizat de CCIAT, în parteneriat cu Prefectura județului și instituțiile deconcentrate din teritoriu.

În acest an  au mai fost organizate seminarii având diferite  teme de interes general pentru mediul de afaceri – legislația muncii, sistemul asigurărilor pentru șomaj, reglementări fiscale, legislație privind securitatea la incendii ori despre regulamentul referitor la protecția datelor, la care au luat parte peste șase sute de persoane .

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos