Published On: joi, feb. 8th, 2018

Proiect lansat de Spitalul Municipal Timişoara în sprijinul nou născuţilor

Spitalul Municipal Timişoara reuşeşte tot mai mult implementare de programe de finanţare pentru atragere de fonduri europene.

În cadrul Clinicii de Ginecologie, a avut loc astăzi un moment festiv prilejuit de lansarea unui nou  program, în prezența conducerii Spitalului Municipal și a Universității de Medicină „Victor Babeș”, fiind vorba de „Dezvoltarea competențelor profesioniștilor pre și post natal ale afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile” POCU/91/4/8/107404..

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Clinic de Urgență a prezentat în mare proiectul, ce va avea o valoare totală de 6 425 685 lei din care de la UE se va primi 5 425 549 lei.

Proiectul  va fi implementat în trei euroregiuni din țara noastră pe o durată de de 36 luni până în 10 decembrie 2020.
Ca parteneri în implementarea proiectului pe lângă Spitalul Municipal, vor mai face parte Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.
Cele mai importante obiective sunt:
– realizarea unui cadru de formare și imbunătățire competenșțelor pentru 382 medici și asistenți din domeniu.
– realizare unui corect transfer de cunoștințe de la specialiști ce au o experiență internațională.
Dr. Veronica Chiriac, managerul proiectului a insistat și pe avantajele directe ale acestor fonduri. Se va achiziționa un aparat deosebit de necesar spitalului anume, un fetoscop și patru mese de reanimare neonatală pentru fiecare dinte parteneri. De asemenea 80 de specialiști vor participa la mai multe stagii la clinica colaboratoare din Szeged unde vor studia practicile aplicate acolo.
De asemenea se vor realiza și trei ghiduri de practică medicală în domeniul obstetricii-ginecologiei și a neonatologiei ce încă sunt deficitare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos