Published On: vin, dec. 8th, 2017

Proiectul „Tinerii dâmboviţeni pentru comunitate” s-a încheiat cu succes

Proiectul “Tineri dâmboviţeni pentru comunitate”, finanţat nerambursabil de Consiliul Judeţean Dâmboviţa  şi implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa, s-a încheiat astăzi cu succes.

În cadrul proiectului, au avut loc trei sesiuni de training, în trei licee din Municipiul Târgovişte: Liceul “Voievodul Mircea”, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” şi Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”. Ne-am propus un număr de 100 de participanţi, însă ţinta noastră a fost îndeplinită în procent de 150%, la training-uri fiind prezenţi un număr de 151 de elevi.

O mare parte dintre cei cu care am discutat au privit cu interes de tema participării publice, iar feed-back-ul primit a fost pozitiv.

Liceenii târgovişteni au luat pentru prima dată contact cu tema, însă au înţeles cât de important este să devină cetăţeni activi ai comunităţii şi parteneri ai administraţiei judeţene, precum şi că, pentru a putea face toate acestea, este fundamental să se informeze cât mai bine.

Pentru a întări cele dezbătute în training-uri, am pus la dispoziţia fiecărei instituţii de învăţământ în care s-a desfăşurat proiectul suporturi de curs despre Participarea publică, atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport digital. Astfel, tinerii interesaţi vor putea găsi informaţii suplimentare despre temă chiar în instituţia de învăţământ în care studiază.

Totodată, participanţii au primit şi materiale promoţionale (tricouri şi pixuri inscripţionate cu numele proiectului şi al finanţatorului).

Proiectul “Tineri dâmboviţeni pentru comunitate” a fost un proiect de educaţie civică pentru tinerii din judeţul Dâmboviţa, care a avut ca şi scop creşterea gradului de informare a tinerilor asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice şi de participare publică, potrivit unui comunicat de presă din partea președintelui Asociației Niloran, Nicu Tașcă.

                      

                                                                                     

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos