Published On: Dum, aug. 12th, 2018

PROTEST DIASPORA ZIUA A TREIA. Peste 10.000 de români sunt din nou în stradă și cer demisia Guvernului

PROTEST DIASPORA ZIUA A TREIA. Peste 12.000 de oameni s-au adunat de la ora 18.00 pentru a treia seara în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestul de acum sta sub sloganul #Nu cedam#. Sunt foarte mulți oameni cu copii și cărucioare cu copii. Mii de români s-au strâns și în marile orașe din țară.  Jandarmii sunt din capitală, nu au mai fost trimise dispozitive din restul ţării şi nu mai au ţinutele de “război”.
Numărul protestatarilor crește continuu. La acest moment sunt peste 12.000 de oameni.
UPDATE ORA 22.30. Un bărbat de aproximativ 35 de ani, prezent la mitingul de duminică din Piața Victoriei, a fost ridicat de jandarmi după ce unii protestatari l-au indicat ca manifestând un comportament suspect
22:20 Lumea începe să plece din Piaţa, dar în continuare sunt câteva mii care încă protestează. Unii manifestanți s-au prins într-o horă. Se canta imnul.

UPDATE ORA 22.00 La 10 fix, manifestanții aprind din nou luminile telefoanelor, fluieră și scandează

UPDATE, ORA 21.21: Peste 1.000 de sibieni au ieşit şi duminică seară să îşi strige nemulţumirile privind acţiunile Partidului Social – Democrat, sub conducerea lui Liviu Dragnea, scrie realitatea.net.
UPDATE ora 21:20 Peste 12.000 de oameni în Piață la momentul aprinderii luminițelor.
UPDATE 21:08: Se aşteaptă mai mulţi oameni decât aseară, când au fost peste 60.000 de români în strada. Se strâng semnături pentru “Fără penali în funcții publice” aici, în piață. Se striga “DEMISIA!!”.
UPDATE ora 20.51: Oamenii demonstrează cât se poate de pașnic. Larmă, vuvuzele, fluiere. Toba nelipsită. Darabana. Steaguri din diverse țări, Diaspora încă e aici. Oamenii cer ferm, hotărât demisia guvernului Dancila, surprinzător că tot vin într-una oameni și la ora asta.
20:48 Sunt peste 10.000 de manifestanți în piaţă acum
20:47 Un protestatar a venit în piaţă cu două găini în lesă. “Mesajul e pentru Viorica Dăncilă, să îi arătăm că ar trebui să facă și ea ceva mai la nivelul ei, să crească găini de exemplu”, a explicat protestatarul

UPDATE, ORA 20. Un român plecat în Londra a spus că: “Ceea ce îi mână pe oameni să fie acum în Piață este același lucru care l-au mânat și vineri. Trăiesc în Londra într-o societate în care oamenii sunt respectați, lucru care ar trebui să se întâmple și în România.”.

Teodora Ivanova, ziaristă din Bulgaria. “Suntem țări din UE, iar bulgarii sunt interesați cum evoluează România. Ei cred că românii au evoluat mai rapid. Și bulgarii au aceleași probleme cu corupția și Sunt impresionați de faptul că românii au DNA. Am făcut live-uri ca să le arătăm bulgarilor cât de mulți oameni s-au strâns la protest și luptă împotriva corupției.”

UPDATE, ORA 19.30: Unul dintre protestatari flutură un uriaş drapel alb pe care, alături de harta României, este scris “Decembrie 1989”. Oamenii din piaţă au steaguri tricolore, precum şi ale UE, NATO, SUA, Angliei şi Canadei, unii suflă în vuvuzele, iar alţii scandează “PSD – Ciuma roşie!”, “Demisia!”, “Hoţii”.

19:35 Politia a închis traficul în mare parte din Piaţa Victoriei. Nu se mai circula dinspre Kiseleff și Aviatorilor, dinspre Lascăr Catargiu spre Titulescu și dinspre Buzesti spre Lascăr și Calea Victoriei, scrie hotnews.ro.
foto-video: Dana Staicu, corespondent Oficial Media
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It